Radīta aplikācija bērniem ar autismu "Look At Me", kas palīdzēs paust emocijas

Lai bērniem ar autismu palīdzētu attīstīt komunikācijas spējas un  uzlabotu to attiecības ar apkārtējiem, ir radīta īpaša aplikācija  „Look At Me” (”Skaties  uz mani”). 

Palīdz izveidot acu kontaktu un atpazīt emocijas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Palīdz izveidot acu kontaktu un atpazīt emocijas

 

Bērniem ar autismu ir grūtības izveidot un noturēt acu kontaktu ar citiem cilvēkiem, tāpēc  augšanas laikā var tikt ietekmēta viņu sociālā komunikācija un mijiedarbība. Pētījumi liecina, ka bērni-autisti labprāt lieto viedierīces, tādēļ Samsung veidojis sadarbību ar ārstiem un profesoriem no Seulas Nacionālās universitātes un Jonsejas universitātes, lai izstrādātu „Look At Me” aplikāciju, kā arī astoņu nedēļu garumā veica kopīgu klīnisko pētījumu, kurā piedalījās astoņi bērni ar autismu.

 

Bērni var iemācīties noteikt cilvēka noskaņojumu, atcerēties sejas un uzņemt savas fotogrāfijas, izrādot virkni dažādu emociju un pozu.

 

Izmantojot viedtālruņa vai planšetdatora kameru, bērni var iemācīties noteikt cilvēka noskaņojumu, atcerēties sejas un uzņemt savas fotogrāfijas, izrādot virkni dažādu emociju un pozu. Bērni tiek iesaistīti septiņos jautros un interaktīvos uzdevumos, savukārt punktu sistēma, dažādi virtuālie apbalvojumi un skaņas/vizuālie efekti veicina motivāciju veikumu uzlabot vēl vairāk. Katrs uzdevums aizņem aptuveni 15-20 minūtes dienā.
 

Profesors Kjons-Mee Čuns no Jonsejas universitātes ievērojis, ka „60% iesaistīto bērnu uzrādījuši uzlabojumus acu kontakta noturēšanā, turklāt viņi arī spēj daudz vieglāk noteikt emociju izpausmes. Šī aplikācija bērniem ar autismu uzlabo uztveri un dažādu emociju – prieka, pārsteiguma un baiļu – izrādīšanu.”

http://www.youtube.com/watch?v=99TL3hGPw5I

Reklāma
Reklāma

„Autisms ir vairāk nekā 60 miljoniem cilvēku visā pasaulē, taču trūkst slimnīcu un īpašu iestāžu efektīvai palīdzības sniegšanai. Zinot, ka bērni ar autismu spēj labi darboties ar tehnoloģijām, vēlējāmies noskaidrot, vai tādējādi varam atbalstīt viņu komunikācijas spēju attīstīšanu,” stāsta Samsung Corporate Citizenship Group viceprezidents Čhuns Ljons Lī (Chung Lyong Lee). „„Look At Me” ir viegla, jautra un spēlei līdzīga programma, ko vecāki var spēlēt kopā ar bērniem, lai ļautu viņiem pierast pie acu kontakta un cilvēku emociju atpazīšanas. Ceram, ka arī mēs varēsim sniegt nelielu ieguldījumu, lai uzlabotu ikdienu bērniem visā pasaulē.”
 

„Look at me” var lejupielādēt „Google Play” bezmaksas, un tā ir pielāgota izmantošanai „Samsung” viedierīcēs, tajā skaitā „Galaxy S5”, „Galaxy S4”, „Galaxy S3”, „Galaxy Note 4”, „Galaxy Note 3”, „Galaxy Note 2”, „Galaxy Zoom 2”, „Galaxy Zoom” un „Galaxy Tab S”.


 

Vairāk par autismu lasi šajā rakstā "Kas ir autisti - vienpatņi vai ģēniji?"