Noderīgas idejas, kur izmantot silikātgēla bumbiņas no apavu kastēm

Vai piederi pie tiem, kas jaunu apavu kastēs ieliktās silikātgēla bumbiņas mitruma uzsūkšanai izmet? Izrādās, ka šis priekšmets ir izmantojams sadzīvē. Uzsūcot mitrumu, arī pašas silikātgēla bumbiņas ar laiku kļūst mitras. Tās var apžāvēt cepeškrāsnī, nepārsniedzot 120 grādu temperatūru. Lūk, desmit idejas, kā vēl pielietot silikātgēla bumbiņu iepakojumus.

FOTO: Shutterstock.com

Samircis mobilais telefons
Ja samircis telefons, izslēdz to, izņem bateriju un SIM karti, bet pašu aparātu  ieliec traukā, kurā ir sabērtas silikātgēla bumbiņas. Tās uzsūks visu mitrumu labāk nekā žāvēšana.


Mitrs apģērbs
Ja dzīvo mājā, kurā ir paaugstināts mitrums, kastēs vai atvilktnēs, kurās uzglabā retāk lietojamo apģērbu, saliec silikātgēla maisiņus. Tas ne tikai mazinās mitrumu, bet arī uzsūks nepatīkamo smaku, kas rodas šādā vidē.


Sporta apģērbs, sporta soma un apavi
Pavisam piesvīdušus apavus silikātgēla bumbiņas par smaržīgiem nepārvērtīs, bet sporta somā tādus iepakojumus var ielikt, lai uzsūktu mitrumu un nedaudz neitralizētu netīkamo aromātu.


Aizsvīdis fotoaparāta fotoobjektīvs
Ja fotoaparāta futlārī ieliek šos maisiņus, tad ieejot siltā telpā no aukstākas vides, fotoobjektīvs neaizsvīdīs.
 

Sēklu uzglabāšanai
Ielieciet silikātgēla maisiņu pie sēklām, lai tas ziemas periodā uzsūc mitrumu un novērš sēklu pelēšanu. Labāk izmantot hermētiski noslēgtu trauku.
 

Floristikas materiālu sagatavošanai un ziedu kaltēšanai
Ziedus, kurus vēlaties izkaltēt, var ietīt avīzē kopā ar silikātgēla maisiņiem. Izkaltīs ātrāk un labāk, nepaliks pelējuma pēdas.


Fotogrāfiju uzglabāšanai
Ja mājās ir fotogrāfijas izdrukātā formātā, kas ātri zaudē krāsas, tad kastē, urā uzglabā bildes, ieliek dažus silikātgēla iepakojumus.  Bildes nesalips un krāsu košums saglabāsies ilgāk.


Sudraba galda priekšmetu kopšanai
Izrādās, ka oksidēšanos un sudrablietu nomelnēšanu novērš silikātgēls, kas ielikt kastē, kurā atrodas sudraba galda piederumi vai rotaslietas. Arī citu metālu rotaslietas rūsē lēnāk, ja novērsts mitrums.

Reklāma
Reklāma


Žiletes rūsē mazāk un saglabājas asas ilgāk, ja netālu no tām noliek silikātgēla iepakojumu.


Vējstikls mazāk aizsvīst, ja uz mašīnas paneļa tur vairākus silikātgēla maisiņus.

 

Idejas no mājas lapas http://takprosto.cc