Populārajam psihoterapeitam Viesturam Rudzītim anulē sertifikātu

Latvijas Psihoterapeitu biedrība (LPB) trešdien, 3.decembrī, nolēmusi izslēgt psihoterapeitu Viesturu Rudzīti no biedrības un anulēt viņam izsniegto psihoterapeita sertifikātu,

No personīgā arhīva. Profesionālā asociācija aicina neuzticēties Rudzītim

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No personīgā arhīva. Profesionālā asociācija aicina neuzticēties Rudzītim

Lēmums pieņemts ārkārtas valdes sēdē, kurā izskatīts jautājums par Rudzīša publiskajiem izteikumiem blogā ar nosaukumu „Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?“.
 

Latvijas Psihoterapeitu biedrības prezidente Baiba Purvlīce norādījusi, ka sēdē valde iepazinās ar biedrības Ētikas komisijas atzinumu un izvērtēja Rudzīša publiski paustos izteikumus.
 

Šādas LPB iniciatīvas profesionāliem psihoterapeitiem un viņu klientiem ļauj identificēt personas, kuras ir saņēmušas savu kolēģu profesionālās izglītības un kompetences novērtējumu un atšķirt no personām, kuras šādu atzīšanu nav saņēmušas.
 

Reklāma
Reklāma

Šajā gadījumā psihoterapeits Viesturs Rudzītis ir pārkāpis morāles un ētikas standartus, kā arī LPB noteikumus. Līdz ar lēmumu atņemt sertifikātu LPB  vēlas sabiedrību brīdināt, ka šim profesionālim uzticēties nav iespējams, jo Viestura Rudzīša kompetence neatbilst LPB kritērijiem, kā rezultātā tiek atņemts psihoterapeita sertifikāts.
 

Tādējādi šis gadījums kalpo kā aicinājums visai sabiedrībai rūpīgi sekot līdzi un izvērtēt tos psihoterapeitus, kuriem tiek uzticēta sava veselība, pievēršot uzmanību psihoterapeitu profesionālajai kvalifikācijai.