8 vērtīgi padomi māmiņām, kā atjaunot garderobi pēc grūtniecības

Kura gan sieviete grib dzirdēt jau pēc dzemdībām jautājumu "Kad tad dzemdēsi?". Kā sakārtot savu garderobi pēc mazuļa ienākšanas pasaulē? Ko atstāt, ko izmest, ko atdot un visbeidzot – ko jaunu nopirkt? 

Pēc grūtniecības gribas izskatīties skaisti, tāpēc izvēlies pareizās drēbes un apģērbu kombinācijas. 

FOTO: Shutterstock.com

Pēc grūtniecības gribas izskatīties skaisti, tāpēc izvēlies pareizās drēbes un apģērbu kombinācijas. 

Vispirms ir jāpieņem doma un jāsamierinās, ka pēc dzemdībām gandrīz neviena jaunā māmiņa neizskatās slaida. Lai arī bērniņš nu jau ir otrpus puncim, dzemde, vēdera āda un muskulatūra vēl turpina atjaunoties.

 

Protams, ka gribas izskatīties skaisti, tāpēc izvēlies pareizās drēbes un apģērbu kombinācijas. 
 

Reklāma
Reklāma
  • Novērtē savu augumu. Objektīvi novērtē savas formas un aprises, saproti, cik daudz kas ir mainījies tavā izskatā, salīdzinot ar laiku pirms grūtniecības.
  • Platās drēbes prom? Kādu laiku pēc dzemdībām vēl noderēs apģērbi, kas ar elastīgu jostu beidzas ZEM vidukļa līnijas. Bet jau vēlāk, kad puncis sāk samazināties, grūtnieču džinsi, tunikas, platās kleitas u. c. speciālais apģērbs vairs nav nepieciešams, tad saliec šīs VISAS lietas kastēs, lai nejaucas pa vidu šobrīd aktuālajā apģērbā.
  • Uzmēri visu! Būtiski ir uzmērīt visu savu garderobi no jauna. Atceries, ka uz aci vien nepateiksi, kas der un kas ne, kas piestāv un ko varbūt labāk kādam atdot. Drēbes, kas vēl neder, atliec plauktu tālākajā stūrī un atkārtoti uzmēri pēc mēneša vai diviem.
  • Jaunos pirkumus pieskaņo vecajam apģērbam. Jaunā garderobe nav jāveido no nulles, savus tālākos pirkumus veic uz esošā pamata bāzes – jakas, krekliņi, kā arī trikotāžas svārki noteikti noderēs.
  • Vērts iegādāties – klasiski džinsi. Viens no veiksmīgiem pirkumiem noteikti ir klasiski džinsi, kas der kā uzlieti un radīs labu pamata bāzi pārējam komplektam.
  • Klasiska kleita! Tāpat vari iegādāties klasisku un ērtu kleitu, kuras izskatu vari mainīt ar aksesuāru palīdzību. Kleita jāizvēlas tāda, lai tā akcentē šī brīža labākās aprises. To varēsi valkāt gan kā lietišķu, gan kā svinīgu apģērbu, tikai atceries, ka vajadzīgo noskaņu radīs matu sakārtojums, grims, aksesuāri, kā arī apavi.
  • Izcel labāko savā ķermenī! Ja vēlies savā ķermenī izcelt ko īpaši, tad noteiktajā zonā izvēlies vilkt ko spīdīgu, krāšņu un rakstainu. Savukārt, ja kādu zonu apjoma ziņā gribi paslēpt, padarīt neuzkrītošu, tad izvēlies tumšu un matētu audumu, tikai skaties, lai nav par apspīlētu. Būtiski ir apzināties, kas šobrīd ir tavs "lielais trumpis". Ja baro mazuli ar krūti, tad krūtis visticamāk ir kļuvušas lielākas un formīgākas, tāpēc tieši šobrīd vari tās akcentēt – krāšņas kaklarotas, kā arī apģērbs ar dziļāku dekoltē vai lieliem rakstiem krūšu zonā būs īstā izvēle.
  • Mīli sevi! Galvenais, ja pēc dzemdībām esi mainījusies izskatā un proporcijās, atceries – patīc sev pašai un katru lietu, ko iegādājies, pērc tādu, kas liek justies sievišķīgi, nezaudējot “māmiņas” statusu un otrādi.

Saistītie raksti