Pieci Holivudas dermatologu ieteikumu spožam izskatam svētku laikā

Kā nevainojumu skaistumu uz sarkanā paklāja saglabā Holivudas zvaigznes? Dažus vērā ņemamums skaistuma knifņus atklāj pazīstamu Holivudas zvaigžņu dermatologi. 

Stress veicina pumpu parādīšanos, tāpēc pirms pasākumiem mazāk stresa, vairāk miega

FOTO: Shutterstock.com

Stress veicina pumpu parādīšanos, tāpēc pirms pasākumiem mazāk stresa, vairāk miega


Kā uzturēt ādas mirdzumu
Smēķēšana, nepareizs uzturs, ikdienas stress un sēdošs darbs bieži vien ir iemesls tam, ka āda zaudē savu elastību un dabisko sārtumu. Holivudas dermatologs un masieris Olē Henriksens, kura klīnikas klienti ir daudzas Holivudas zvaigznes, tai skaitā arī Šarlīze Terona, apgalvo, ka vislabākais veids, kā izvairīties no bālas un neveselīgas sejas krāsas, ir savlaicīgs pīlings un tam sekojoša dziļa ādas barošana. Iknedēļas pīlings un laba barojošā maska ir reāls problēmas risinājums.



Nevainojami matēta sejas āda
Paparaci kameru zibšņos nekas neatspīd tik uzkrītoši kā spīdīga seja. Uz fotogrāfijām tāda seja izskatās taukaina un gluži ka uzblīdusi. Lai cik tas dīvaini arī pirmajā brīdī neizklausītos, ar pastiprinātu ādas taukainumu var cīnieties ar dažādu eļļu palīdzību. Beverlihilzas pazīstamā dermatoloģe Sonja Dakāra dalās savā pieredze un saka, ka pārlieku sausa āda cenšas izstrādāt pastiprinātu sebuma daudzumu, lai pasargātu sevi no ārējiem agresoriem. Veidojas apburtais loks – jo vairāk cenšamies to attaukot, jo vairāk tā spīd. Šādos gadījumos dermatoloģe iesaka izmantot līdzekļus ar dabiskām kumelīšu, citrona, greipfrūta, kriņģerīšu un tējas koka ēteriskajām eļļām. Ja seja sākusi spīdēt kāda atbildīga pasākuma laikā, nevajag to neskaitāmas reizes piepūderēt, bet labāk izmantot speciālas matējošas salvetes.
 

 

Ja skāde tomēr notikusi un pumpa ir jau izspraukusies uz sejas ādas, iekaisumu var novērst ar aspirīnu un ūdeni. Saberziet tableti ar nelielu daudzumu ūdens un šo pastas konsistences masu uzlieciet uz pumpas.

 

Reklāma
Reklāma


Iekaisumu bloķēšana
Veikalu apgaita svētku tērpa un apavu meklējumos spēj radīt īstu stresu. Kortizols – hormons, kas izstrādājas stresa apstākļos, var izprovocēt dažādu iekaisumu rašanos. Lai āda būtu gluda un tīra, centieties izvairīties no stresa situācijām, iesaka ārsts dermatoloģijas katedras docents Ava Šambans no Losandželosas. Ja skāde tomēr notikusi un pumpa ir jau izspraukusies uz sejas ādas, iekaisumu var novērst ar aspirīnu un ūdeni. Saberziet tableti ar nelielu daudzumu ūdens un šo pastas konsistences masu uzlieciet uz pumpas, līdz tā pilnībā izžūst. Iekaisumu maskēšanai ieteicams izmantot tikai speciālus tonējošos līdzekļus, kas paredzēti taukainai ādai ar noslieci uz akne. Neaizmirstiet, ka baktērijas zem biezas grima kārtas vairojās ātrāk. Minēto speciālo tonālo krēmu un pūderu sastāvā ir antibakteriālas vielas, kas rada patogēnas floras rašanās šķēršļus.


Spožs skatiens
Lai izvairītos no tumšajiem lokiem zem acīm, doktors Ole Henriksens saviem slavenajiem klientiem iesaka limfodrenāžu. Viegla masāža stimulē acu zonas darbību, veicina skābekļa pieplūdi un hidrāciju, un loki zem acīm kļūst gaišāki. Tūlītējam rezultātam izmantojami kosmētiskie līdzekļi – hailaiteri vai konsīleri ar gaismu atstarojošām daļiņām. Šādi līdzekļi ne tikai maskē nepilnības, bet arī labi mitrina plānu ādu ap acīm.



Aristokrātiskais bālums
Neviens neapšauba, ka apmulsuma radīts viegls sārtums meitenes sejā izskatās pat nedaudz koķeti un mīļi, taču, ja runa ir par sarkanu, dermatoloģisku problēmu māktu seju, par jauku izskatu nevar būt ne runas. Ļoti bieži plānas un gaišas ādas īpašniecēm ir nosliece uz pastiprinātu sejas apsārtumu. Šādos gadījumos ir jācenšas pēc iespējas mazāk kairināt ādas virsējo slāni. Visiem kosmētiskajiem līdzekļiem ir jābūt ar atzīmi „jūtīgai ādai” un vēlams, lai tie nesatur konservantus un spēcīgas smaržvielas. Seju ieteicams tīrīt ar maigu losjonu, nevis ūdeni, un pēc tam uz seju apstrādāt ar nomierinošu līdzekli, kas mazina apzsārtumu un kairinājumu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar skaistuma portālu www.intensa.pro