Kā kopt veļas mašīnu, lai tā nesāktu smakot?

Ja veļas mašīnu izmanto bieži, bet pienācīgi neapkopj, pēc kāda laika sāk nepatīkami ost ne tikai tās iekšpuse, bet arī tikko izmazgātā veļa. Lūk, elementārās apkopes minimums.

Parūpējies, lai veļas mašīna būtu svaiga!

FOTO: Shutterstock.com

Parūpējies, lai veļas mašīna būtu svaiga!

  • Vismaz divas trīs reizes mēnesī ieteicams lietot mazgāšanas programmu, kas paredzēta 60 grādu vai – vēl labāk – 90 grādu karstam ūdenim. Jo karstāks ūdens, jo lielāka iespēja, ka mikrobi, kas vairojas un rada nepatīkamu smaku, aizies bojā. 
  • Regulāri jānotīra un jānosusina veļas mašīnas durvju gumija, jo tajā pēc katras mazgāšanas reizes krājas mitrums un nosēžas arī mazgāšanas un skalošanas līdzekļu atliekas, kas rada pateicīgu augsni pelējumam. Vislabākais variants – pēc katras mazgāšanas reizes viegli atbīdīt gumiju un rūpīgi noslaucīt ar sausu lupatu. 
  • Tā kā mitrumā baktērijas un sēnītes sevišķi labi vairojas, svarīgi pēc mazgāšanas atstāt pavērtas veļas mašīnas durtiņas, lai mitrums tiek laukā. Tāpat jāatstāj pusatvērtas atvilktnīte, kurā pilda mazgājamos līdzekļus un skalotājus. 
  • Regulāri jāiztīra sietiņš, kas notecē aiztur tekstilizstrādājumu šķiedras un citas atliekas. Ja to nedara, veidojas pelējums, tas sastāvas un smaka ievelkas drēbēs, kas tiek mazgātas veļas mašīnā. 
  • Veļas mašīna ir regulāri jāatkaļķo. Ja ikdienā ūdenim nepievieno nedaudz etiķa vai citronskābes, tad jālieto speciālais atkaļķošanas līdzeklis. Starp citu, ar kaļķi piesērējusi veļas mašīna patērē arī vairāk elektrības. 

 

Reklāma
Reklāma

No portāla www.kasjauns.lv

Saistītie raksti