Kišs ar biezpiena un ķirbja pildījumu - recepte

Šis te atgādinās kaut ko no vecmāmiņas ceptajiem gardajiem pīrāgiem - viegls un gaisīgs!

Vēl kāds lielisks padoms - droši izmēģini ķirbja vietā pievienot arī tvaicētus burkānus!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vēl kāds lielisks padoms - droši izmēģini ķirbja vietā pievienot arī tvaicētus burkānus!

 

 

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • Milti - 150-200g
  • Sviests - 100g
  • Olas dzeltenumi - 2 gab.
  • Ūdens - 2 ēdamk.
  • Sāls un garšvielas - pēc garšas

Pildījumam:

  • Ķirbis - 400g
  • Biezpiens 360g
  • Olas - 2 gab.
  • Svaigs baziliks - 1 sauja
  • Ķiploks - 2 daiviņas
  • Sāls pēc garšas
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  • Sviestu sajauc ar miltiem, pievieno olas dzeltenumus, sāli un garšvielas (ja mīkla sanāk par sausu, tai var pievienot ūdeni).
  • Mīklu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  • Kad mīkla ir nostāvējusies, to izrullē un ieklāj cepamformā.
  • Lai neveidotos gaisa burbuļi, ieteicams mīklā ar dakšiņu sadurstīt caurumiņus.
  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem un liek cepties mīklu uz 15 minūtēm.
  • Tad ķirbi sagriež nelielos kubiņos.
  • Biezpienu sajauc ar olām, klāt piespiežot ķiploku. Tad pievieno sāli un smalki grieztu baziliku.
  • Izceptajā pamatnē liek ķirbja kubiņus un pa virsu klāj biezpiena masu.
  • Visu cep 180 grādos 20-25 minūtes.

Recepte: ''Aikāgaršo''