Meikapa kļūdas, kas padara mūs vecākas

Pareizs grims spēj padarīt mūs jaunākas un skaistākas, taču nepareizi izveidots grims – gluži pretēji – reālajam gadu skaitam pievieno vēl vairākus klāt. Kādas gan ir tās grima kļūdas, kuras visbiežāk pieļauj sievietes?

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

 

Tonālais krēms
Daudzas dāmas uzskata, ka blīvas tekstūras tonālais krēms spēj padarīt ādu gludu un nomaskēt sejas ādas nepilnības. Tāpat kļūdās tās sievietes, kas domā, ka tumši brūna krāsa ādai liks izskatīties kā saulē iedegušai. Patiesībā tumšie tonālā krēma toņi padara sievieti vizuāli vecāku par 5 vai pat vairāk gadiem. Blīvā tekstūra nogulst grumbās, tādejādi akcentējot tās, ka arī sausina ādu, bet sausa āda nepavisam nav jaunības pazīme.

Ja vēlaties izskatīties jauna, izmantojiet caurspīdīgu tonālo fluīdu dabiskā krāsā, kas ir maksimāla pietuvināta jūsu dabiskajai ādas krāsai.
 

Pūderis
Nelietojiet kompakto pūderi, jo tas tikai akcentē ādas sausumu. Izvēlieties birstošo pūderi, vislabāk tādu, kura sastāva ir arī gaismu atstarojošas daļiņas. Ja pūderi lietojat virs tonālā krēma, klājiet to tikai uz T-zonas, lai neradītu pārkrāsotas sejas efektu.


Uzacis
Pārāk tievas uzacis jums neliek izskatīties jaunākai, tām ir jābūt samērīgi platām un ar korektu formu. Ja nu esat pārcentusies un izraustījusi uzacis par šauru, necentieties tās padarīt platākas ar zīmuļa palīdzību, jo tad uzacis izskatīsies nedabīgi. Formu akcentēt var ar otiņas vai tušas palīdzību virzienā uz deniņiem. Brunetēm uzacu krāsai jābūt par pustoni gaišākām kā matiem, bet gaišmatēm – par pustoni tumšākām.


Acis
Acu kontūras iezīmēšana ir diezgan mānīga padarīšana, jo tā liek domāt, ka esat palielinājusi acis un piešķīrusi skatienam izteiksmi, taču patiesība akcentēt vajag tikai augšējo plakstiņu, jo apakšējā plakstiņa kontūras iezīmēšana vizuāli samazina acis un izceļ lokus zem acīm, bet tas liek jums izskatīties nogurušai.


Loki zem acīm
Reti kura sieviete var lepoties ar to neesamību, taču maskēt tos viennozīmīgi ir nepieciešams. Tumšie loki zem acīm nodod vecumu un ir pierādījums tam, ka sen neesat atpūtusies. Diemžēl pilnībā tos likvidēt nav iespējams, taču nomaskēt var un pat vajag, darot to ar īpašu konsīleru nevis tonālo krēmu, kuru izmantojat sejai. Konsīlera tonim jābūt gaišākam par ādu un to ir jāuzklāj uz ādas ļoti plānā slānī, jo biezā slānī uzklāts konsīlers vēl vairāk pievērsīs uzmanību tumšajiem lokiem. Maskējošo līdzekli jāuzklāj ar otiņu vai blīvu sūklīti, pēc tam var viegli papliķēt zem acīm ar pirkstu galiem, taču nekādā gadījumā nedrīkst berzēt un staipīt ādu.
 

Skropstu tuša
Bēdīgu iespaidu rada biezā slānī sakrāsotas un kopa salipušas uzacis, kuras vēl arī klāj tušas kamoliņi. Melnas krāsas tušu ieteicams lietot tikai tumšacainām brunetēm, bet pārējām dāmām jāizvēlas brūnu nokrāsu tuša. Vizāžas speciālisti iesaka krāsot tikai augšējās skropstas, jo gadījumos, kad nokrāsotas ir arī apakšējās, acis var izskatīties kā iekaisušas.
 

Reklāma
Reklāma

Ēnas
Lai izskatītos jaunāka, izmantojiet gaišo toņu perlamutra ēnas ar zīdainu tekstūru, jo matētas ēnas, līdzīgi kā matēts pūderis ādu vizuāli vecina.


Vaigu sārtums
Tumši, ķieģeļu un bronzas krāsas sārtumi piemēroti jaunam meitenēm. Ja jums vairs nav 25 gadi, dodiet priekšroku rozā un persiku krāsu toņiem, kas ir pietuvināti dabiskajam sārtumam.
 

Lūpu krāsa
Līdz ar gadiem lūpas kļūst plānākas, kontūra izplūst. Izplatītākā kļūda – veidot lūpu kontūru ar spilgtas krāsas zīmuli vai pārkrāsot lūpu krāsu pāri dabiskajai lūpu kontūrai. Izvēlēties piesātinātus, taču ne tumšus toņus, jo tumšās krāsas liek izskatīties vecākai. Lūpu zīmuli izvēlieties lūpu krāsas tonī un kontūru nedaudz izpludiniet. Lai lūpām piešķirtu papildus apjomu un svaigumu, uz apakšējās lūpas vidējās daļas uzlieciet spīdumu. Neizmantojiet taukainas un arī šķidras lūpu krāsas, jo tās notek un rada nevīžīgu iespaidu, kontūra zaudē formu un jūs izskatāties vecāka.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar skaistuma portālu www.intensa.pro