Kā izgatavot bungas mājas apstākļos? Radoša nodarbe bērniem

Bungas atrodamas ikvienas pasaules tautas kultūrā. Šis sitamais instruments bija pazīstams jau akmens laikmetā. Bagātīgas bungu spēles tradīcijas ir indiāņu un afrikāņu tautām. Kā izgatavot šo instrumentu mājas apstākļos?

Radošas nodarbes attīsta bērna fantāziju. Foto: Mārcis Baltskars, www.baltskars.lv/

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Radošas nodarbes attīsta bērna fantāziju. Foto: Mārcis Baltskars, www.baltskars.lv/

Tev būs nepieciešams:
- māla puķu pods (diamentrs 30 cm);
- zīmulis;
- sviestmaižu ietinamais papīrs vai cepampapīrs;
- tapešu līme;
- bļodiņa;
- akrila krāsas;
- ota;
- dekoratīva apmale.

 

Izgatavot bungas ir pavisam vienkārši!

1.solis. Sameklējiet grāmatās vai internetā indiāņu vai afrikāņu bungu attēlu paraugus. Pārzīmējiet izvēlēto attālu uz puķu poda un izkrāsojiet ar akrila krāsām. Tām ir laba saķere ar pamatni, tās ātri žūst. Puķu poda malu atstājiet nenokrāsotu.


Tagad ķerieties pie ķēpīgāka darba.
2.solis.  Bļodiņā norādītajā ūdens daudzumā iejauciet tapešu līmes paciņas saturu un ļaujiet līmei uzbriest. 

 

3.solis. Kamēr žūst krāsa uz puķu poda un uzbriest tapešu līme, izgrieziet no sviestmaižu ietinamā vai cepampapīra divpadsmit apļus, kuru diametrs ir par 10 cm lielāks nekā puķu poda diametrs. Lai atvieglotu darbu, ņemiet attiecīga izmēra šķīvi un pārzīmējiet tā kontūras uz papīra. 

 

4.solis. Vienu apļa pusi noklājiet ar vienmērīgu, tomēr ne pārāk plānu tapešu līmes kārtu. Lieciet to uz puķu poda atvēruma un papīra malas stingri un līdzeni pielīmējiet pie poda malām un ārējās sienas. Parasti visgrūtāk pielīmēt pirmo papīra apli. Divatā tas izdodas labāk nekā vienam pašam.

 

5.solis. Noklājiet ar tapešu līmi nākamos apļus un pielīmējiet tos cieši citu pie cita. Līmējot uzmanieties, lai neuzspiestu vēl nenožuvušajām bungām pa vidu, jo tad papīrs var pārplīst. Ļaujiet bungām kārtīgi nožūt. 

 

6.solis. Beigās visapkārt puķu poda malai uzlīmējiet dekoratīvu apmali. 

Reklāma
Reklāma


Veiksmi darbā!

 

 

Avots: Uši Dibala "Tēva un dēla grāmata", izdevniecība Jumava

 

 

 

Par Bērnu universitāti

Bērnu universitāte, princešu studijas

 

 

 

Bērnu universitāte ir ģimeņu organizācijas Mammamuntetiem.lv un nodibinājuma “Fonds Mammām un Tētiem” radīts interešu izglītības centrs, lai sākumskolas vecuma bērnus ieinteresētu par šobrīd un nākotnē aktuālākajām darba tirgus profesijām, piemēram, par dabas zinātnēm, eksaktajās zinātnēm, inženierzinātnēm, ražošanu. Bērnu universitātē mācības notiek bez maksas.