Meitenīte ar autismu rada glezniecības šedevrus. FOTO

Piecus gadus vecā meitene Airisa Greisa no Lielbritānijas glezno elpu aizraujošas gleznas. Mākslas pazinēji tās salīdzina ar vecmeistara, impresionista Koda Monē darbiem.

Meitene ar autismu glezno kā ģēnijs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meitene ar autismu glezno kā ģēnijs

Vēl Airisai ir diagnoze – autisms. Tā ir psihiska saslimšana, kas ietekmē autista vēlmi komunicēt ar apkārtējiem cilvēkiem, sociālās prasmes un attiecības. Nereti autisti ir apveltīti ar izcilu prātu, un, kā izrādās, arī talantu.

 

Airisas vecāki par meitas diagnozi uzzināja 2011. gadā. Mazā meitene nerunāja un pat neizrādīja interesi sākt sarunāties un sazināties ar apkārtējiem cilvēkiem. Logopēds ieteica pamēģināt zīmēšanu un gleznošanu, kas ir viegls un dabisks veids, kā cilvēks var izpaust pasaulei savas domas un emocijas. Tā Airisa sāka gleznot un vienlaikus tapa skaidrs, ka meitenei ir šī neizārstējamā psihiskā īpatnība, ar kuru viņai un viņas vecākiem nāksies sadzīvot visu mūžu.

Reklāma
Reklāma

Airisas vecāki ir izveidojuši speciālu vietni http://irisgracepainting.com/, kurā var apskatīt meitenes gleznojumus un vairāk uzzināt par autismu. Airisas mamma stāsta, ka slimība nav šķērslis sasniegt dzīvē to, ko tev ir lēmis liktenis.

 

Avots un fotogrāfijas no vietnes Irisgracepainting.com