Dzemdību stāsts: nepaspējām satikties

"Jau pus gadu bijām precējušies un 3 gadus dzīvojām kopā, kad nolēmām, ka vēlāmies papildināt mūsu ģimeni. Ik mēnesis nāca ar satraukumu, bet divas rozā strīpiņas grūtniecības testā kā nerādījās, tā nerādījās," tā ģimenes portāla mammamuntetiem.lv konkursam "Mana bērniņa gaidīšanas laiks" raksta Hedija Čupeca. 

Es paliku slimnīcā viena uz dzemdību krēsla, un 4.44. piedzima mūsu Daniels. Pazvanīju vīram, viņš sēdēja lidmašīnā, Daniels viņu sauca ar savu pirmo kliedzienu, es raudāju klausulē, raudāja arī vīrs.

FOTO: Shutterstock.com

Es paliku slimnīcā viena uz dzemdību krēsla, un 4.44. piedzima mūsu Daniels. Pazvanīju vīram, viņš sēdēja lidmašīnā, Daniels viņu sauca ar savu pirmo kliedzienu, es raudāju klausulē, raudāja arī vīrs.

Nolēmām ar vīru doties uz Kanāriju salām, lai bērniņu ieņemtu siltajās zemēs, jo jau bija pienācis decembris, un zemi klāja bieza sniega kārta. Atvaļinājums pagāja, atgriezāmies mājās un atkal nekā... Nāca janvāris, un februāris, vīrs dodas komandējumā uz ASV...

 

Vakars, saruna pa Skype ar vīru Amerikā, 6 stundu starpība... Es viņam saku: "Tu sēdi? Ja nē, tad labāk apsēdies! Mēs vairs neesam divi vien, mēs būsim drīz trijatā!" Redzēju, kā vīram pār vaigu norit asara. Tā sākās mans gaidību laiks. Biju 5.kursa medicīnas fakultātes studente. Pateikt, ka bija grūti izsēdēt lekcijas, nodarbības, un ziemas salā braukt ar sabiedrisko transportu, ir nepateikt nekā! Ar katru mēnesi palika arvien grūtāk iekāpt mikriņā, bieži vien neviens pat nepiedāvāja savu vietu apsēsties. Rīts, aukstums, ar lielo vēderu kāpju mikriņā, jābrauc ilgi - līdz Gaiļezera slimnīcai, kur notika praktiskās nodarbības, vīrieši sēž un sievietes arī, neviens nepiecēlās... Un tā katru rītu...

 

Pienāca jūnijs - prakses laiks, kad 6. grūtniecības mēnesī devos ārsta praksē uz Liepājas slimnīcu. Ar lielo vēderu stāvēju operācijās, turēju "āķus", gāju pie pacientiem, dežūrēju naktīs, strādāju uzņemšanā. Ķirurgs tikai pēc mēneša saprata, ka esmu gaidībās: "Man likās, ka tu esi vienkārši tukliņa, bet izrādās, ka tu esi gaidībās!" Nebija dikti patīkami, bet, tas viss tikai stiprināja manu garu, kad strādājošās māmiņas gāja dekrēta atvaļinājumā, man tikai sākās darbīgakais laiks.

 

Liku eksāmenus, aizstāvēju prakses darbus, gaju uz nodarbībām līdz pēdējai dienai. No rīta 5.00 sākās sāpes, vīra vecāki atbrauca pie mums uz Rīgu, dienu pavadījām kopā, daudz runājām, jo tieši 28.oktobrī vīram bija jālido uz ASV. Pienāca 27.oktobris, vilka vēderu, devāmies uz slimnīcu, atvēruma nebija. Likās, ka mazulis vēlas satikt tēti pirms viņš aizbrauc. Paliku slimnīcā, vīrs līdz pēdējam turēja manu roku, bet, kad bija jāizlemj jautājums par ķeizargriezienu, es teicu "nē" un gaidīju vēl.

 

Vīrs iekāpa taksī un 4.00 aizbrauca uz lidostu. Es paliku slimnīcā viena uz dzemdību krēsla, un 4.44. piedzima mūsu Daniels. Pazvanīju vīram, viņš sēdēja lidmašīnā, Daniels viņu sauca ar savu pirmo kliedzienu, es raudāju klausulē, raudāja arī vīrs.

Nepaspējām satikties...

 

Iesūtījusi māmiņa Hedija Čupeca, stāstu konkursa "Mana bērniņa gaidīšanas laiks" dalībniece.


Reklāma
Reklāma

Konkursu atbalsta ELKOR "Māmiņu karte". Konkursa balvu fonds 70,00 eiro.

Universālveikals ELKOR radījis palīgu jaunajai māmiņai –„Māmiņu karti”. Karti jaunās un topošās māmiņas var saņemt bez maksas, un tā sniedz 15% atlaidi pirkumiem ELKOR bērnu preču nodaļās.  

 Elkor Māmiņu karte

Turpmāk topošie un jaunie vecāki, uzrādot „Māmiņu karti”, ELKOR bērnu preču nodaļās varēs iepirkties ar 15% atlaidi. 

Atlaižu karti māmiņas var saņemt bez maksas, uzrādot „Mātes pasi”, – to var darīt vienu gadu kopš šīs pases saņemšanas brīža. 


Par „Māmiņu karti” un tās saņemšanu:

* lai pieteiktos „Māmiņu kartei”, jāaizpilda pieteikuma anketa veikalā;

* saņemot karti, jāuzrāda „Mātes pase”;

* „Māmiņu kartei” var pieteikties vienu gadu kopš „Mātes pases” saņemšanas brīža;

* „Māmiņu karti” iespējams saņemt veikalā ELKOR PLAZA (Brīvības gatve 201, Rīga) un t/c „Spice home”;

* „Māmiņu karti” izsniedz bez maksas;

* karti var izmantot 18 mēnešus no tās saņemšanas brīža;

 * lai iegūtu 15% atlaidi, karte jāuzrāda pirms norēķināšanās par preci;

* atlaides nesummējas un neattiecas uz precēm, kurām jau ir akcijas cena;

* karte ir personalizēta; 

* ja rodas jautājumi par „Māmiņu karti” vai tās lietošanas noteikumiem, sūtiet tos uz e-pastu: karte@elkor.lv vai zvaniet – tālr. 67070719.

Vairāk par „Māmiņu karti” un tās lietošanas noteikumiem var lasīt www.elkor.lv

Elkor Māmiņu karte

Ieskaties: www.elkor.lv