Konservētu pupiņu salāti - uzkoda vīriešu gaumē

Ja mēs sākam konservēt vasaras vidū un turpinām vēl rudenī, tad to tiešām varētu saukt par konservēšanas maratonu. Šoreiz konservējam pupiņu salātus - tie būs lieliska uzkoda pie dažādiem ēdieniem!

Kad jūti izsalkumu, tad tikai atskrūvē burciņu! :)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad jūti izsalkumu, tad tikai atskrūvē burciņu! :)

Sastāvdaļas:

  • 1 kg pupiņu
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg paprikas
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg tomātu
  • glāze eļļas
  • sāls, cukurs, etiķis pēc garšas
  • pusglāze saspiestu ķiploku

Gatavošana:

  • Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā.
  • Izmērcētas pupiņas izvāra sālsūdenī.
  • Burkānus sarīvē uz sakņu rīves.
  • Papriku sagriež salmiņos.
  • Sīpolus sagriež pusripiņās.
  • Tomātus samaļ.
  • Burkānus, papriku un sīpolus eļļā apcep.
  • Samaltos tomātus lej katlā, uzvāra, pievieno apceptos dārzeņus un izvārītās pupiņas.
  • Tad pievieno sāli un cukuru.
  • Visu sautē apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  • Salātu gatavības beigās pievieno etiķi un ķiplokus.
  • Tos kārtīgi izmaisa, uzvāra un pilda burkās, kuras aizvāko.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas