Kafijas cienītājiem! Knifiņš, lai kafija no rīta garšotu lieliski

Kā panākt, lai kafija no rīta garšotu lieliski? Ieteikumos dalās Kafijas Draugs.

Rosīgam rītam - garda kafija.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rosīgam rītam - garda kafija.

Sveicināti, Kafijas Draugi,

 

Agra nedēļas nogale no rīta, pārsteidzošs garastāvoklis, bet tas nav viss - ieteiktu labu tasi kafijas. Ieberiet pupiņas kafijas automātā, pagaidiet dažas minūtes, un māja smaržo pēc dzēriena, kas ir ātri gatavs un jūs varat to baudīt ... Kas tas ir? .. Nejauks pirmais malks. Un otrais. Trešo pat nav vērts mēģināt, tāpēc izlejat kafiju tieši izlietnē. Kas notika? Dzēriens, kuram bija Jūs jāuzmundrina no rīta - šobrīd vairāk garšo kā ūdens ar kafijas garšu. Vēl sliktāk? Tas bija kaut kas, bet tikai ne Tava iemīļotā kafija. Ir, kas domā, ka, lai pagatavotu kafiju, ir pietiekami ar krāna ūdeni un kafijas automātu. Tas ir pietiekami, lai pagatavotu kafiju, bet vai tas ir pietiekami, lai pagatavotu savu kafiju? .. Ir liela atšķirība starp kafiju un kafiju, kura pienācīgi pagatavota. Ja Jūs vēlaties baudīt labu kafiju, jums ir nepieciešams mazliet vairāk nekā tikai ūdens un pupiņas.

 

Ūdens

 

Sāksim ar ūdeni ko jūs izmantojat, lai sagatavotu dzērienu.

 

Ja jums nav ūdens no veikala, iesakām vispirms sasaldēt ūdeni, atkausēt un pēc tam izmantot tikai kafijas automātā. Būsim godīgi – ūdens, ko lietojam mūsu dzīvoklī vai mājā nav garšīgs. Tas satur piemaisījumus (piemēram, dezinfekcijas līdzekļus), papildus mūsu Latvijas ūdenim ir ļoti augsts dzelzs sastāvs. Ne visi ūdens filtri spēj noņemt šīs ūdens īpašības. Tas viss maina garšu mūsu kafijai un ne uz labo pusi. Ko es gribu teikt - ūdens ir sākumpunkts, lai pagatavotu gardu kafiju.

 

 

Kafijas pupiņas

 

Es iesaku vismaz paturēt prātā faktu, ka ar vistīrāko ūdeni, un izmantojot augstākās kvalitātes kafijas pupiņas... garšīga kafija nepazudīs :)

Reklāma
Reklāma

 

Kafijas aromāts un automāts

 

Pieņemsim, ka Jūs izvēlēties patiešām labas kvalitātes, vienmērīgu garšu un bagātīgu aromātu kafijas pupiņas - piemēram Bontadi "Arabica". Es saprotu, vilšanās, kas var rasties pēc tam, kad liekas, ka viss ir izdarīts pareizi - tīrs ūdens, pareiza temperatūra, augstas kvalitātes kafija. Kafijas automātam, kuru Jūs izmantojat, ir būtiska ietekme uz kafiju pagatavošanas procesā. Dažas kafijas dzirnaviņas kafijas pupiņas maļ pareizi, citas ne pārāk. Ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvu kafiju un arī kvalitatīvu automātu. Sliktas dzirnaviņas ir vienlīdzīgas slikti maltām pupiņām. Kā arī sen neatkaļķots kafijas automāts nespēs uzsildīt ūdeni līdz vajadzīgajai temperatūrai. Lai automāts pareizi sagatavotu dzērienu, viņam vajag pienācīgu aprūpi – regulāri jātīra un jāatkaļķo sistēma. Bet tā nav problēma. Mums ir savi, gatavi apraksti ar skaidru un detalizētu informāciju par attīrīšanas un atkaļķošanas soļiem. Dzēriena pagatavošana var būt vienkārša - ja jūs vienkārši vēlaties kafiju. Bet, ja vēlaties to tādu kādu, tu mīli - tad ir ļoti svarīgi, kādu uzmanību velta šim procesam. Pievienojiet mīlestību savu dzērienu izstrādē un Jūs pagatavot kaut ko, kas ļaus Jums izbaudīt unikālo garšu. Veiksmi Jums un, lai Jūsu kafija - nekad nenonāktu izlietnē.

 

Ar cieņu,

 

Jūsu Kafijas Draugs

Andris