Dvīņu mammas stāsts: mana dubultā dāvana

"Pienāca brīdis, kad bija jāizvēlas starp grūtniecības saglabāšanu vai pārtraukšanu. Bērnu tēvs sūtīja uz abortu, jo ne es, ne bērns neietilpt viņa plānos. Es biju tikai laika kavēklis un nekas vairāk. Atmeta man daļu naudas abortam, sakot ka tā arī esot mana problēma un tādēļ pārējo naudu jāsagādā pašai. Pārdevu toreiz savu mobilo. Sestdien bij jāiet uz abortu, aizgāju tikai līdz uzņemšanai, tad apgriezos un aizgāju prom, jo sapratu ka nespēšu sadzīvot ar savu sirdsapziņu, ja to izdarīšu," stāsta māmiņa.

Ārsts teica: Apsveicu, jums būs dvīņi.

FOTO: Shutterstock.com

Ārsts teica: "Apsveicu, jums būs dvīņi."

 

Vasarā aizbraucu pie vecmāmiņas un iekārtojos darbā uz laiku zivju fabrikā. Tā kā man nepietika drosmes atzīties, tad es esot pie vecmāmiņas nosūtīju atklātu vēstuli vecākiem. Vēlāk atbrauca mamma un sarunājām ka līdz dzemdībām padzīvošu laukos pie vecmāmiņas. Protams, pieteicos ar pie ārstiem un regulāri gāju uz apskati.


Kādu dienu, ejot uz ultrasonogrāfiju piedzīvoju neaprakstāmu pārsteigumu. Ārsts teica: "Apsveicu, jums būs dvīņi." Es biju tik ļoti pārsteigta, ka tik izdvesu: "Tiešām?" Dakteris tik saka jā - te vien, te otrs un parāda televizorā. Protams, sākumā bija šoks, rēķinājos ar vienu, bet te - divi?!?

 

Tā kā aborta laiks bija jau cauri, neko vairs gribēdama nevarēju mainīt, tādēļ sev pateicu: "Nekas. Man ir divas rokas - katrā padusē pa vienam, tikšu galā." Tā es vasaru pavadīju pie vecmāmiņas un ap 32. grūtniecības nedēļu atgriezos pilsētā. 


Visu šo laiku ar bērnu tēvu vairs nekontaktējos un uz viņa zvaniem neatbildēju. Draudzenes ar parādījās un ņēma mani uz tusiņiem, lai arī biju kā kuģis. Kādu dienu pa gabalu redzēju bērnu tēvu, bet es biju mašīnā un ārā nekāpu un paldies dievam viņš mani nepamanīja. Kādu rītu pēc tusiņa, dodoties uz mājām, man nogāja ūdeņi. Draudzene teica, ka sākas dzemdības. Atgriezāmies pie draudzene un no turienes ar ātrajiem devos uz slimnīcu. Vietējā slimnīca atteicās mani pieņemt un mūs pārveda uz Stradiņiem. Tur jau pēcpusdienā nāca pasaulē manas solītās meitenītes, kur viena no viņam izrādījās puisītis. Slimnīcā pavadījām nedēļu līdz mūs palaida mājās. Slimnīcas personāls brīnījās, jo citas mātes atsakās no viena bērna, bet te ar diviem un neatsakos!?!


Neskatoties uz diviem bērniem, man nu ir sava dzīves vieta, transports un pat otra pusīte. Liels paldies jāsaka arī maniem vecākiem un radiem, kas mani atbalstīja un palīdzēja, kad bij īpaši smagi. Nu man arī ģimenes dzīve pamazām nokārtojas - ir vēl 2 audžubērni. Ar bērnu tēvu kontaktus neuzturam, jo bērni viņu neatzīst par tēvu, jo visus šos gadus viņš nav rūpējies un intresējies par tiem. Kādu dienu viņš atpazina meitu un gribēja parunāties, bet abi bērni pagāja viņam garām kā svešiniekam un sarunā pat neiesaistījās.
 


Lai ar kādas grūtības šajos gados mani ir piemeklējušas es ne uz brīdi neesmu nožēlojusi savu izvēli toreiz. Es saku Dievam paldies par dāvāto "DUBULTO DĀVANU". Nu bērni ir mans atbalsts. Arī personīgā dzīve nokārtojas neskatoties uz 2 bērniem, nu man ir vēl 2 audžubēni un protams otra pusīte. Liels paldies ģimenei un radiem par atbalstu grūtā brīdī.

 

FOTO: no ģimenes arhīva.

Iesūtījusi: Sigita Cinovska, stāstu konkursa "Mana bērniņa gaidīšanas laiks" dalībniece.


Reklāma
Reklāma

Konkursu atbalsta ELKOR "Māmiņu karte". Konkursa balvu fonds 70,00 eiro.

Universālveikals ELKOR radījis palīgu jaunajai māmiņai –„Māmiņu karti”. Karti jaunās un topošās māmiņas var saņemt bez maksas, un tā sniedz 15% atlaidi pirkumiem ELKOR bērnu preču nodaļās.  

 Elkor Māmiņu karte

Turpmāk topošie un jaunie vecāki, uzrādot „Māmiņu karti”, ELKOR bērnu preču nodaļās varēs iepirkties ar 15% atlaidi. 

Atlaižu karti māmiņas var saņemt bez maksas, uzrādot „Mātes pasi”, – to var darīt vienu gadu kopš šīs pases saņemšanas brīža. 

 

Par „Māmiņu karti” un tās saņemšanu:

* lai pieteiktos „Māmiņu kartei”, jāaizpilda pieteikuma anketa veikalā;

* saņemot karti, jāuzrāda „Mātes pase”;

* „Māmiņu kartei” var pieteikties vienu gadu kopš „Mātes pases” saņemšanas brīža;

* „Māmiņu karti” iespējams saņemt veikalā ELKOR PLAZA (Brīvības gatve 201, Rīga) un t/c „Spice home”;

* „Māmiņu karti” izsniedz bez maksas;

* karti var izmantot 18 mēnešus no tās saņemšanas brīža;

 * lai iegūtu 15% atlaidi, karte jāuzrāda pirms norēķināšanās par preci;

* atlaides nesummējas un neattiecas uz precēm, kurām jau ir akcijas cena;

* karte ir personalizēta; 

* ja rodas jautājumi par „Māmiņu karti” vai tās lietošanas noteikumiem, sūtiet tos uz e-pastu: karte@elkor.lv vai zvaniet – tālr. 67070719.

Vairāk par „Māmiņu karti” un tās lietošanas noteikumiem var lasīt www.elkor.lv

Elkor Māmiņu karte

Ieskaties: www.elkor.lv