Daži skaistumkopšanas padomi, kā sagatavoties rudens sezonai

Šī vasara mūs patiesi lutinājusi ar lieliskiem laikapstākļiem, sauli un siltu ūdeni. Lai arī cik ļoti mēs izbaudītu lielisko vasaru, mūsu ķermenim un matiem tas ir bijis īsts pārbaudījums. Tuvojoties vēsākam laikam, ir jāsāk laikus domāt par matu un ķermeņa sagatavošanu rudens sezonai un atbilstošu skaistumkopšanas produktu izvēli. 

Līdz ar gadalaiku maiņu, arī ādai un matiem ir jāpielāgojas jaunajai situācijai. Foto: Andris Jermuts.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdz ar gadalaiku maiņu, arī ādai un matiem ir jāpielāgojas jaunajai situācijai. Foto: Andris Jermuts.

Parūpējies par matiem

* Llai uzlabotu savu matu stāvokli jāizmanto būtu trīs matu kopšanas līdzekļi, jo katram no tiem ir sava funkcija. Šampūns, attīra matus un mīkstina galvas ādu, kondicioniera uzdevums ir atjaunot matu struktūru un izlīdzināt to virsmu, padarot tos vieglāk ķemmējamus, savukārt matu maska, atjauno matu struktūru no iekšienes un palīdz atjaunot zaudētās lipīdu un proteīnu rezerves. 

 

* Tuvojoties rudenim, nepieciešams izvēlēties intensīvi barojošas un atjaunojošas matu maskas. Lietojot tās vismaz reizi nedēļā, jau pēc pāris lietošanas reizēm sajutīsi acīmredzamus uzlabojumus, bet pēc mēneša jau efekts būs ilgnoturīgs. 

 

* Atceries, ka mati jāķemmē, kad tie ir sausi, citādi, sukājot mitrus, tie kļūs trausli un sāks šķelties. Vispirms matus izžāvē un tad droši ķeries pie ķemmēšanas.

 

Mitrini ādu

* Vasaras karstajā laikā āda ir zaudējusi daudz mitruma, tādēļ, lai to atgūtu, ir nepieciešama intensīva ķermeņa mitrināšana. Mitrināšana ir tikpat svarīga rudenī, cik vasarā, jo, sākoties apkures sezonai, siltais un sausais gaiss iekštelpās sausina ādu. 

 

Reklāma
Reklāma

* Lai pēc mazgāšanās āda nezaudētu mitrumu, pēc dušas maigi nosusinies ar absorbējošu kokvilnas dvieli, saglabājot uz ķermeņa nedaudz ūdens — tas ļaus ādai iegūt papildu mitrumu. Veikalos arī ir pieejams plašs dušas želeju klāsts, kuru sastāvā ir iekļautas ādu mitrinošas vielas. 

 

* Regulāri, vismaz reizi nedēļā, veic ķermeņa pīlingu — tas palīdzēs atbrīvoties no saules radīto ādas bojājumu sekām. Lai pēc dušas āda nezaudētu mitrumu, vienmēr iezied ķermeni ar mitrinošu pieniņu vai losjonu. 

 

* Ādas mitrināšana nenotiek tikai ārīgi, jāatcerās arī regulāri dzert ūdeni – dienā aptuveni 2 litrus. Papildu labsajūtai un mundrumam ieteicams pa reizei pievienot klāt kādu citrona šķēlīti, kas palīdzēs no ķermeņa izvadīt toksīnus un uzlabot ādas stāvokli.

 

Uzmundrini ķermeni un prātu ar kontrastdušu

* Kontrastduša, jeb strauja karstā un aukstā ūdens maiņa, jau izsenis ir zināms kā muskuļu tonusu veicinošs līdzeklis. Tā padarīs ādu tvirtāku, norūdīs organismu gaidāmajam aukstumam, kā arī palīdzēs saglabāt mundrumu arī rudenīgajās dienās, kad saule vairs nespēs apgādāt ar cilvēkiem tik nepieciešamo D vitamīnu. 

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Dove.