Konservēti dārzeņu salāti ziemai. Recepte

Lai ziemā nebūtu daudz jāgudro, kādus salātus ēdīsi pusdienās, izdomā to jau tagad un iekonservē! 

Vai vari iedomāties, cik gardi tas izskatīsies uz tava pusdienu šķīvja?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai vari iedomāties, cik gardi tas izskatīsies uz tava pusdienu šķīvja?

Sastāvdaļas:

  • 1 kg burkānu
  • 3,5 kg tomātu
  • 1 kg paprikas
  • 0,5 kg sīpolu
  • 0,3 kg sakņu selerija
  • bunte pētersīļu lapu
  • 3 čili pipari
  • 3 galviņas ķiploku
  • 3 ēd.k. sāls
  • 3-5 ēd.k. cukura
  • 2 ēd.k. esences
  • 1 glāze eļļas
  • melnie pipari pēc garšas

Gatavošana:

  • Burkānus nomizo un sarīvē uz sakņu rīves - eļļā apcep.
  • Papriku un seleriju sagriež salmiņos. 
  • Tomātus samaļ gaļas mašīnā.
  • Sīpolus sagriež pusripiņās un apcep eļļā.
  • Katlā liek samaltos tomātus.
  • Tiem pievieno burkānus, papriku, sīpolus un sakņu seleriju.
  • Visu vāra pusmīkstu.
  • Pētersīļu lapas sasmalcina un pievieno salātiem.
  • Katlā liek sāli, cukuru, melnos piparus, eļļu un čili piparus.
  • Visu samaisa un vāra gatavu.
  • Beigās pievieno izspiestus ķiplokus un etiķa esenci.
  • Karstu pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un liek ar vāciņu uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas