8 dabīgās eļļas tavai veselībai un skaistumam + lietošanas pamācības

Dabīgās eļļas lielisks papildinājums taviem kopjošās kosmētikas krājumiem. Tās spēj cīnīties ar strijām un pirmajām novecošanas pazīmēm, dziedina sakairinātu ādu un viegli noņem pat visnoturīgāko grimu. Portāls TotalBeauty.com apkopojis 8 labākās eļļas, kuras sākt lietot jau tagad!

Skaistumam un veselībai!

FOTO: Shutterstock.com

Skaistumam un veselībai!

Mandeļu eļļa 

Veikalu plauktos atrodami visdažādākie līdzekļi, kas sola nepieļaut striju veidošanos un padarīt nemanāmākas jau esošās. To cena reti kad ir pieticīga. Taču mandeļu eļļa ir ekonomisks un dabīgs produkts, kura efektivitāte striju novēršanā ir zinātniski pierādīta. 2012.gadā pētnieki noskaidroja, ka grūtniecēm, kurām regulāri tika veikta 15 minūtes ilga masāža ar rūgto mandeļu eļļu, parādījās mazāk striju nekā tām, kuras lietas labā neko nedarīja. Liela nozīme bija ne tikai eļļai, bet masāžas kustībām, kas veicināja asinsriti. 

Kā to lietot? Iemasē problemātiskās zonas ar rūgto mandeļu eļļu (nejauc ar saldo mandeļu eļļu!). Jo ilgāk to darīsi, jo labāk. Tas noderēs ne tikai grūtniecēm, bet arī sievietēm, kas strauji pieņēmušās svarā. Sajaucot eļļu ar cukuru vai sāli, iegūsi paštaisītu skrubi. 

 

 

Hohobas eļļa 

Daudzām sievietēm nešķiet pievilcīga doma par sejas ādas kopšanu ar eļļu, īpaši jau taukainas ādas īpašniecēm. Kāpēc gan likt ko tādu uz sejas, ja līdz šim tik cītīgi esi mēģinājusi atbrīvoties no taukainā spīduma uz deguna un pieres? Ja nekad iepriekš neesi izmantojusi eļļas skaistumkopšanā, ir vērts sākt ar hohobas eļļu. Tā ir bagāta ar E un vitamīniem, kā arī cinku, kas novērš iekaisumus un ir bieži sastopama sastāvdaļa rūpnieciski ražotajos ādas kopšanas līdzekļos. 

Kā to lietot? Pirmais variants – uzklāj eļļu tieši uz sejas un notīri ar mitru, siltu dvielīti. Tādā tu veidā tu noņemsi kosmētiku un mitrināsi ādu. Otrā iespēja – piejauc dažas hohobas eļļas lāses savam iecienītākajam mitrinošajam krēmam. 

 

Mežrozīšu eļļa 

Mežrozīšu ēteriskajai eļļai, kas ir jaunākais skaistumkopšanas modes kliedziens skaistumkopšanas pasaulē, piemīt reģenerējošas īpašības. 1983.gada pētījuma dalībnieki ar bojātu sejas ādu novēroja sejas toņa un tekstūras uzlabošanos. Brīnišķīgi smaržojošā eļļa tiek izmantota tādu ādas slimību kā ekzēma un psoriāze ārstēšanā. 

Mežrozīšu eļļā ir bagātīgi daudz A un C vitamīna, tāpēc tas ir lielisks pretnovecošanas līdzeklis. Topmodele Miranda Kerra par savu starojošo ādu pateicas tieši šai aromātiskajai eļļai! Tomēr sievietēm ar problemātisku ādu nevajadzētu ar to aizrauties, jo tā mēdz aizsprostot poras. 

Kā to lietot? Lai cīnītos ar krunciņu veidošanos, izmanto mežrozīšu eļļu acu krēma vietā. No rīta un vakarā maigi uzsmērē nelielu daudzumu eļļas zem acīm. 

 

Olīveļļa 

Olīveļļa, ko esam tik ļoti iecienījušas gatavošanā, ir ideāls līdzeklis kosmētikas noņemšanai, kam padodas jebkura ūdensnoturīga skropstu tuša, acu zīmulis vai ilgnoturīgā lūpu krāsa. Tā nekož, nokļūstot acīs, turklāt kosmētikas noņemšanai nav vajadzīga spēcīga beršana, kas kairina jutīgo acu apvidu. 

Kā to lietot? Uzliec uz vates plāksnītes nelielu daudzumu „extra virgin” olīveļļas. Kad kosmētika noņemta, noskalo ar remdenu ūdeni un nosusini ar dvieli. 

Reklāma
Reklāma

 

Lavandas eļļa 

Ja tev ir grūti aizmigt, talkā nāks lavandas ēteriskā eļļa. Zinātniska eksperimenta dalībnieki pasmaržoja aromātisko lavandas eļļu divas minūtes pirms likšanās gultā. Viņi atzina, ka esot gulējuši labāk un nākamakā rītā jutušies lieliski izgulējušies. 

Kā to lietot? Sajauc dažus pilienus lavandas eļļas ar spirtu un iegūto maisījumu izsmidzini uz svaigi izmazgātām spilvendrānām. 

 

Avokado eļļa 

Ja esi satraumējusi ādu, spaidot pumpas, tu droši vien vispirms sniedzies pēc kāda agresīva sekas kopšanas līdzekļa ar atpazīstamu ražotāja vārdu. Taču tas ne vienmēr ir labākais un efektīvākais veids. Avokado eļļa veicina brūču sadzīšanu, mazina iekaisumu, kā arī satur veselībai nepieciešamās taukskābes, kas veicina kolagēna veidošanos. 

Kā to lietot? Nelielu daudzumu avokado eļļas maigi iemasē traumētajās ādas zonās – uz brūcēm, rētām, tulznām vai sausas, sasprēgājušas ādas. Atkārto to divas līdz trīs reizes dienā. 

 

Piparmētru eļļa 

Vai zināji, ka piparmētru eļļa palīdz pret galvassāpēm un mazina saspringumu? Nākamreiz, kad tev sāk sāpēt galva, atvēli 15 minūtes aromterapijai, nevis kārtējo reizi dzer pretsāpju zāles. Zinātniskā pētījumā izrādījās, ka 10% piparmētru ēteriskās eļļas šķīduma uzklāšana uz pieres un deniņiem palīdz tikpat labi kā 1000 miligramu acetaminofēna (pretstāpju medikamentu sastāvdaļas) uzņemšana. 

Kā to lietot? Karsta ūdens krūzei pievieno ēdamkaroti piparmētru eļļas un piesūcini ar maisījumu salocītu lupatiņu. 15 minūtes paturi kompresi uz pieres, elpo dziļi. Ja galvassāpes nepāriet, atkārto procesu vēl vienu reizi. 

 

Tējas koka eļļa 

Tu noteikti esi dzirdējusi par tējas koka eļļas antibakteriālo iedarbību, kuras dēļ tā ir bieži izmantots līdzeklis cīņā ar pinnēm. Taču tai var atrast arī daudzus cits pielietojumus. Tējas koka eļļai piemīt pretsēnīšu iedarbība, kas noder cīņā ar pēdu problēmu plašo spektru – apsārtumu, niezi, sausumu un dedzināšanu. 

Kā to lietot? Vai nu uzklāj eļļu tieši uz pēdām, vai arī izmanto to tonizējošai pēdu vanniņai. Silta ūdens bļodā ielej aptuveni 20-30 pilienus eļļas un ļauj pēdām mirkt 15 minūtes. 

 

 

Avots: www.kasjauns.lv