Īstais laiks gatavot cūku pupas!

Nu jau arī vasaras otrā daļa strauji tuvojas beigām, bet cūkupupas turpina augt. Tās cilvēki iemīļojuši jau ļoti sen, tās pat varētu dēvēt par latviešu nacionālo ēdienu, tomēr šīs pupas ir sastopamas arī citu valstu ēdienos.

Parasti šādām cūku pupām klāt dzer kefīru. Tās var ēst arī ar dažādām mērcītēm un gatavot dažādos ēdienos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti šādām cūku pupām klāt dzer kefīru. Tās var ēst arī ar dažādām mērcītēm un gatavot dažādos ēdienos.

Sastāvdaļas:

  • cūku pupas,
  • ūdens,
  • sāls.

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Cūku pupas ir pavisam vienkārši pagatavojamas un no tām var tiešām labi paēst - tās ir sātīgas.
  • Tās vari gatavot divos veidos - likt vārīties ar visu pāksti, to neapstrādājot, vai arī tās pirms vārīšanas izlobīt. Vārot tām jāpārkaisa sāls tik daudz, cik, tavuprāt, būtu pietiekami.
  • Tikai ņem vērā - ja vārīsi cūku pupas ar visām pākstīm, tad tas būs ilgāks process (1-2 stundas) nekā tās vārot izlobītas (20-30 minūtes).

Saistītie raksti