Traģēdija! Trīs bērni paliek bez vecākiem, kurus nosita elektrība

Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gājusi vīrietis un sieviete, savukārt trīs viņu bērni nogādāti slimnīcā, pavēstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Inga Būgaine. Vienam no bērniem mediķi konstatējuši plaukstas apdegumu, ko, iespējams, radījusi elektrotrauma. Savukārt pārējiem bērniem konstatēta smaga emocionālā reakcija.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Sākotnējā informācija liecina, ka 1970.gadā dzimušais vīrietis lauku viensētā veicis elektrodarbus – ierīkojis elektrību no mājas uz šķūni, izmantojot atkailinātus alumīnija vadus. 

Vīrietis šo darbu laikā guva elektrotraumu, kas izrādījās nāvējoša, savukārt viņa 1976.gadā dzimusī dzīvesbiedre gāja bojā, mēģinot glābt viņa dzīvību. Notikuma vietā bija arī pāra trīs nepilngadīgie 2008.gadā, 2005.gadā un 2002.gadā dzimušie bērni, taču vecākais no bērniem laikus noreaģējis un ir spējis aizvest jaunākos līdz mājām un pats devies pēc palīdzības. 

Šajā nelaimē arī bērni ir guvuši elektrotraumas un visi nogādāti slimnīcā. 

Krustpils novada izpilddirektors Raivis Ragainis pavēstīja, ka dome par notikušo ir informēti un par notikušo paziņots arī bērnu radiniekiem. Bērniem nopietnas veselības problēmas neesot konstatētas,  apliecināja Ragainis. 

Reklāma
Reklāma

Atašienes pagasta pārvaldes vadītāja Ilona Zalāne Kasjauns.lv teica, ka ģimene neesot vietējie iedzīvotāji - viņi esot rīdzinieki. Ģimene Atašienes pagastā esot pavadījusi tikai vasaru, atvaļinājumu laiku. 

Rīgas Bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs sacīja, ka tiesa ir informēta par notikušo un tuvākajā laikā bāriņtiesas darbinieki noskaidros, vai bērnu tuvinieki ir gatavi uzņemties bez vecākiem palikušo bērnu aprūpi. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūrai BNS pastāstīja, ka vienam no bērniem mediķi konstatējuši plaukstas apdegumu, ko, iespējams, radījusi elektrotrauma. Savukārt pārējiem bērniem konstatēta smaga emocionālā reakcija. 

Zemgales reģiona pārvaldē par notikušo sākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes. Policija turpina izmeklēšanu.

Avots: www.kasjauns.lv

pēc LETA materiāiem