Iecienīti ēdieni, ko neēst nekad un nekādā gadījumā!

Marinēti tomāti skārda kārbās, cīsiņi, mikroviļņu krāsnī gatavots popkorns. Kādus ēdienus vēl vajadzētu izskaust no ēdienkartes?

FOTO: Shutterstock.com

1. Marinēti tomāti skārda kārbās

Izrādās, skārda bundžas, kurās tiek fasēti konservētie tomāti no iekšpuses noklātas ar BPA, lai metāls nesaskartos ar ēdienu un nebojātu to. Tomēr BPA jeb bisfenolas A ir toksiska ķīmiska viela, kas var veicināt uzvedības traucējumus, piemēram, hiperaktivitāti, diabētu, aptaukošanos, izraisīt krūts un prostatas vēzi, pāragru pubertāti vai gluži pretēji ģenitāliju attīstības traucējumus u.c.  Lai izvairītos no šīs bīstamās ķīmiskās vielas, lai izvairītos no konservētos pārtikas produktos pilnībā, ieteicams pāriet uz svaigu augļu un dārzeņu lietošanu. Otrs variants - pārslēgties uz zīmoliem, kas izmanto stikla traukus, jo īpaši attiecībā uz skābi saturošu pārtiku, piemēram, tomātiem.

 

2. Pārstrādāta gaļa, piemēram, cīsiņi

Cīsiņi, desas un līdzīgi izstrādājumi parasti ir gatavotas no dzīvnieku gaļas, kas satur augšanas hormonus, antibiotikas un citas veterinārās zāles. Šī gaļa arī parasti satur nātrija nitrītu un dažādus ķīmiskus aromatizētājus un krāsvielas. Pilnībā pārstrādāta gaļu palielina risku saslimt ar vēzi. Labāk izvēlies bioloģiski audzētu dzīvnieku gaļu. Arī savvaļā zvejots lasis būs veselīgāks par speciāli audzēto. 

 

 

3. Margarīns

Margarīnā un citos sviesta produktos ir neskaitāmi kaitīgi komponenti, piemēram, mākslīgie tauki, emulgatori, konservanti, heksāni un citi mākslīgie šķīdinātāji. Sviests, kas ir gatavots no svaiga piena no govs, kas ir barota ar svaigu zāli, sastāv no veselīgās linolskābes, kas palīdz cīnīties ar vēzi un diabētu.

 

4. Augu eļļas

Augu eļļas ir stipri pārstrādātas, un, ja eļļa tiek uzņemta lielos daudzumos, augu eļļa tiek pārvērsta no veselīgas Omega-6 taukskābe uz Omega-3 taukskābi. Augu eļļas no laba holesterīna tiek pārvērsta sliktā holesterīnā. Kokosriekstu eļļa ir vislabākā cepšanai, un tā nepadodas karstuma ietekmei. Kokosriekstu eļļa ir viena no visvērtīgākajām eļļām cilvēka organismam. Olīveļļas vērtīgās īpašības tiek iznīcinātas karstuma ietekmē, tāpēc olīveļļu vislabāk ir lietot svaigā veidā, piemēram, pie salātiem.

 

Reklāma
Reklāma

5. Mikroviļņu krāsns popkorns

Mikroviļņu popkorna iepakojums tiek aizlīmēts ar perfluoroktānskābi, kas tiek izkausēts, kamēr mikroviļņu krāsnī popkorns tiek gatavots. Šīs ķīmiskā viela ir no ķimikāliju grupas, kas ietekmē cilvēka endokrīno sistēmu un cilvēka seksuālos hormonus. Amerikas Savienoto valstu dabas aizsardzības aģentūra definēja šo ķimikāliju kā „organisma un seksuālās attīstības draudu cilvēkiem”.

6. Ne-dabīgi kartupeļi un citi svaigi produkti, kas tiek pakļauti pesticīdu ietekmei

Tavs labākais lēmums būtu pirkt tikai ekoloģiskus dārzeņus un augļus, jo sintētiskie lauksaimniecības pesticīdi ir kaitīgi organismam. Tomēr jāatceras, ka ne visi augļi un dārzeņi tiek pakļauti pesticīdu ietekmei. Augļi un dārzeņi, kas visvairāk uzsūc pesticīdus, ir āboli, gurķi, spināti, lapu kāposti un kartupeļi.

 

7. Galda sāls

Parastais galda sāls un sāls, kas ir atrodams gatavos ēdienos nav tas sāls, kas organismam ir nepieciešams. Galda sāls sastāv no tādām ķimikālijām kā ferocianīds un alumosilikāts, un mākslīgi pievienots jods. Dabīgs sāls satur dažādus dabiskus minerāļus, iekļaujot silīciju, fosforu un vanādiju. Piemēram, Himalaju sāls sastāv no 84 dažādiem minerāļiem, kas ir nepieciešami tavam organismam.

 

8. Sojas produkti

Vairākas sojas pupiņas ir audzētas mākslīgi, kas satur glisofātu, kas izjauc šūnu funkcijas un var izraisīt vairākas mūsdienu slimības, piemēram, autismu. Neraudzēta soja var arī būt saistīta ar nepietiekamu uzturu, vielmaiņas traucējumiem, imūnsistēmas traucējumi, vairogdziedzera disfunkciju, un neauglību, pat vēzi un sirds slimībām. Vienīgā soja, kas ir veselīga, ir organiskā soja, kas ir pietiekoši raudzēta, kā rezultātā to veselīgās īpašības nonāk cilvēka organismā.

 

9. Mākslīgie saldinātāji

Mākslīgie saldinātāji kā aspartāms var izraisīt ēstgribu, izraisa vēlmi pēc ogļhidrātiem, un var izraisīt tauku uzkrāšanos un aptaukošanos. Metanols, kas izveidojas aspartāmā, ietekmē cilvēka organismu negatīvi, jo cilvēka organismā nav aizsargmehānisma, kas pārvērstu metanolu nekaitīgās skābēs. Dzīvniekiem ir šī spēja, tāpēc metanols tiem nekaitē, bet cilvēkiem būtu jāuzmanās no šīs ķimikālijas.

 

Informācija un foto: http://articles.mercola.com