Šodien vasaras Saulgrieži! Sienam ķimeņu sieru

Kā gan šajos svētkos var iztikt bez latviskā ķimeņu siera? Jāņu siera pagatavošanai ir daudz dažādu recepšu, šī ir viena no ātri pagatavojamajām. 

Siers gatavs pasniegšanai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Siers gatavs pasniegšanai!

Sastāvdaļas:

  • 5l lauku piena
  • 3 lauku olas
  • 2 tējk. sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • sauja ķimeņu
  • 1,5 ēd. k. citronskābes

Gatavošana:

  • Pienu lej katliņā vārīties, pievieno sviestu. Kad tam parādās plēvīte, tajā lej sakultas olas.
  • Tad pievieno sāli un ķimenes, samaisa.
  • Pienam liek klāt citronskābi un maisa, kamēr tam atdalās dzeltenzaļas sūkalas.
  • Visu masu lej marlē, notecina sūkalas un veido apaļu sieru, marli sasienot sānā.
  • Sieram virsū uzliek slogu, lai no tā iztecētu liekās sūkalas.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas