Kā izvēlēties matu krāsu, kas ļaus izskatīties jaunākai. 5 gudrības labākam izskatam

Pareizi izvēlētai matu krāsai ir liels spēks. Tā liks tev izskatīties skaistākai, jaunākai un starojošai, kā arī radīt iespaidu par skaistu, mirdzošu ādu.

Nekrāso matus platīnblondus vai pavisam melnus, jo tad izskatīsies vecāka.

FOTO: Shutterstock.com

Nekrāso matus platīnblondus vai pavisam melnus, jo tad izskatīsies vecāka.

Tikai neliela dabīgās matu krāsas akcentēšana liks matiem izskatīties mirdzošākiem un veselīgākiem, it īpaši, ja tie dabīgi ir nedaudz pelēcīgi. Jauna matu krāsa izmainīs visu tavu izskatu kopumā. Ja izvēlēsies sev piemērotu krāsu, tad pamanīsi, ka arī sejas āda ieguvusi skaistu starojumu un izskatās labāk nekā iepriekš. Tāpēc pirms matu krāsošanas nežēlo laiku pārdomām, kā arī konsultējies ar frizieri. Kas der vienam, neder otram. Pat ja draudzene ar jaunu matu krāsu izskatās satriecoši, tu ar to pašu toni vari pārtapt pelēkā pelē vai izskatīties vecāka. 

 

Žurnāls “Glamour” apkopojis vērtīgus padomus, kā izvēlēties ādas tipam vispiemērotāko matu krāsas toni. 

 

Lai āda izskatītos mirdzoša, iekrāso zeltainas šķipsnas

Vai pēdējā laikā šķiet, ka tava āda izskatās bāla un neizteiksmīga? Tad seju ieskaujošās šķipsnas nokrāso zeltainā krāsā, kas trīs līdz četrus toņus gaišāka par dabīgo matu krāsu. Tas piešķirs tavai ādai siltu nokrāsu. Blondīnes, gaiši brūnu vai rudu matu īpašnieces var mitros matos ieklāt glāzi šampanieša un pēc 15 minūtēm izskalot – tas līdz nākamajai mazgāšanas reizei izcels tavu matu toni un piedos zeltainu spīdumu. 

 

Gudri krāsojot tumšākas un gaišākas šķipsnas, izskatīsies slaidāka. Tā ir taisnība!

 


Gudri krāsojot tumšākas un gaišākas šķipsnas, izskatīsies slaidāka

Tā ir taisnība! Tāpat kā ar izgaismošanas un ēnošanas palīdzību vari izmainīt sejas pantus, to pašu var darīt arī ar matiem! Ja tev ir apaļa seja, balinātām šķipsnām jābūt galvas augšpusē. Savukārt, ja tev raizes sagādā dubultzods, izvairies no vasarīgā ombre krāsojuma. Ja krāsu pāreja būs vienā līnijā ar tavu zodu, tas tiks vēl vairāk izcelts. Labāk, ja mati ir tumšāki pie kakla un vaigiem. Atceries, ka krāsainajām šķipsnām nevajadzētu atšķirties no pamatkrāsas vairāk par diviem toņiem, citādi tas neizskatīsies dabiski. 

Reklāma
Reklāma

 


Dzeltenīgas ādas īpašniecēm nepieciešams nedaudz sārts tonis

Ja tev ir olīvkrāsas āda (tumša ar dzeltenīgiem apakštoņiem), tad siltie toņi matos būs par daudz. Tā vietā iekrāso nedaudz rosīga toņa šķipsnas – tām, protams, jābūt neuzkrītošām. Friziere Rona O’Konora šo triku pielietoja uz aktrises Bleikas Laivlijas blondajiem matiem  seriālā „Gossip Girl” („Intrigante”). Viņa to pielīdzina sārtuma lietošanai uz vaigiem, lai piedotu sejai rozīgu toni. To pašu var darīt arī ar matiem. Ja esi brunete, iekrāso šķipsnas pavisam nedaudz rudā tonī. 

 

Ja gribi izskatīties jaunāka, izvēlies pieklusinātu toni. Nekrāso matus platīnblondus vai pavisam melnus, jo tad izskatīsies vecāka. 

 


Ja tava āda ir ar sārtu nokrāsu, iekrāso šķipsnas vēsā tonī

Ja tavai ādai ir nedaudz sarkanīgs tonis un tu bieži sarksti, izvēlies vēsa toņa šķipsnas ap seju, kas līdzsvaros sarkanumu. Labākie toņi, lai iegūtu šādu efektu ir smilšu brūnais un kviešu blondais. Vislielāko iespaidu uz sejas toni atstāj to ieskaujošās matu šķipsnas, tāpēc sānos un aizmugurē vari matus iekrāsot siltākā tonī. Tā kā bieža matu krāsošana traumē matus, neaizmirsti lietot barojošu masku vai atjaunojošu serumu! 

 

Ja gribi izskatīties jaunāka, izvēlies pieklusinātu toni

Nekrāso matus platīnblondus vai pavisam melnus, jo tad izskatīsies vecāka. Tā vietā frizieri rekomendē toņus ar siltu un zeltainu nokrāsu, kas sniegs tā saucamo sveču gaismas efektu – āda vizuāli izlīdzināsies un krunciņas nebūs tik uzkrītošas. 

 

Saistītie raksti