Turpmākā nedēļa būs silta un pērkoniem bagāta

Liels kasrtums tuvākās nedēļas laikā mūs negaida, taču laiks būs silts un arī visai bagāts ar pērkona negaisiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

Saule lutinās, bet ne karsēs. Jāgatavojas arī pērkoniem un lietusgāzēm.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Saule lutinās, bet ne karsēs. Jāgatavojas arī pērkoniem un lietusgāzēm.

 

Brīvdienas būs siltas, bet ne karstas - piekrastes rajonos, vējam pūšot no Rīgas līča vai Baltijas jūras puses, dienas laikā termometra stabiņš nesasniegs pat +20 grādu atzīmi. Sestdien pērkona lieti ir gaidāmi Latvijas austrumos, bet svētdien līs teritorijas lielākajā daļā.

Nākamās darba nedēļas sākumā virs Krievijas atradīsies ciklons, tā rietumu malas ietekme būs jūtama Vidzemē un Latgalē, kur veidosies gubu-lietus mākoņi, gaidāms arī pērkona negaiss. Tomēr nedēļas vidū no rietumiem pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme – lietus iespējamība būs maza, bet dienas būs saulainas.

Reklāma
Reklāma

Vēji darba nedēļas gaitā pūtīs galvenokārt no rietumu, ziemeļrietumu puses – tādēļ piekrastes rajonos vasarīgo siltumu sajust varēs mazāk, jo maksimālā gaisa temperatūra gaidāma vien +16...+19 grādu robežās, bet citviet Latvijā gaiss iesils pat līdz +20...+25 grādiem.

Darba nedēļas izskaņā lietus un pērkona negaisa iespējamība ievērojami palielināsies, jo atmosfēras spiediens pazemināsies un Latvijai no rietumiem tuvosies jaunas mākoņu un nokrišņu zonas.