Šonedēļ būs silti; sagaidāmas arī lietusgāzes ar pērkonu

Šonedēļ Latvijā valdīs silts laiks, taču gaidāmas arī lietusgāzes un pērkons. Laiks uzlabosies nedēļas beigās, kad negaisa mākoņi būs retāki un varētu kļūt pat karsts, liecina jaunākās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes.

Bez lietus šonedēļ laikam neiztikt, taču kļūs ievērojami siltāks.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Bez lietus šonedēļ laikam neiztikt, taču kļūs ievērojami siltāks.

Naktī uz otrdienu plašā mākoņu zona vēl aizvien atradīsies virs Latvijas, turpināsies silta gaisa ieplūšana, tādēļ gaidāms arī īslaicīgs lietus, vietām pērkona negaiss. Otrdien dienā daudzviet Latvijā īslaicīgi – priekšpusdienā galvenokārt Latvijas rietumu rajonos, bet pēcpusdienā austrumos, kur veidosies gubu-lietus mākoņi, kas nesīs pērkona lietusgāzes, iespējama arī krusa un stipras vēja brāzmas.

Darba nedēļas vidū un otrajā pusē siltās gaisa masas būs ieplūdušas visā teritorijā, gan nakts, gan dienas laikā atsevišķos rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes, lokāli arī krusa. Naktis būs siltas – minimālā gaisa temperatūra nav gaidāma zemāka par +11...+16 grādiem, bet dienas laikā gaiss lielākoties iesils līdz +20...+25 grādiem, vietām, galvenokārt austrumu rajonos, pat vēl par dažiem grādiem vairāk, tikai piekrastē, vējam pūšot no Rīgas līča vai Baltijas jūras puses, gaisa temperatūra būs zemāka par +20 grādiem. Vējš šajās dienās būs lēns, vien pērkona negaisa laikā iespējamas stipras vēja brāzmas.

Brīvdienās, pastiprinoties anticiklona ietekmei, pērkona negaisu veidošanās iespējamība mazināsies. Tā kā dienas būs saulainākas, gaisa temperatūra nepazemināsies, pastāv varbūtība, ka kļūs karstāk.

Reklāma
Reklāma