LU zinātnieki aicina piedalīties pētījumā par pigmentētiem ādas veidojumiem jeb dzimumzīmēm

Katru gadu palielinās pacientu skaits, kuriem tiek diagnosticēta melanoma jeb ļaundabīgais ādas audzējs. Efektīvākais veids, kā sevi pasargāt no smagās saslimšanas ir regulāra un savlaicīga dzimumzīmju pārbaude. Latvijas Universitātes Atomfizikas un spektroskopijas institūta (LU ASI) zinātnieki veic pētījumu par pigmentētiem ādas veidojumiem un piedāvā iespēju brīvprātīgajiem saņemt bezmaksas ārsta konsultāciju un veikt diagnostiku.
Iespēja bez maksas pārbaudīt savas dzimumzīmes, vienlaikus palīdzot zinātniekiem pētījuma procesā. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iespēja bez maksas pārbaudīt savas dzimumzīmes, vienlaikus palīdzot zinātniekiem pētījuma procesā. Publicitātes foto.

 

 

LU ASI aicina pieteikties brīvprātīgos pētījumam  par pigmentētiem ādas veidojumiem. Pētījuma laikā ir iespēja saņemt bezmaksas konsultāciju pie ārsta dermatologa. Konsultācijas laikā speciālists veiks dzimumzīmju diagnostiku, izmantojot dermatoskopu un LU ASI izstrādātu aparatūru. Izmeklējums būs absolūti nesāpīgs, neinvazīvs un organismam negatīvas sekas neradošs. Viss process aizņem laiku līdz 20 minūtēm. Piedalīšanās pētījumā ir brīvprātīga un bezmaksas.

 

Lai piedalītos pētījumā, tev jāatbilst šādiem kritērijiem:

- Vecums no 30 gadiem;

- Nav grūtniecības vai barošanas ar krūti;

Reklāma
Reklāma

- Uz ķermeņa sastopamas dzimumzīmes. Īpaši gaidīsim Jūs gadījumos, ja dzimumzīme atbilst kādai no attēlā redzamajiem gadījumiem.

 

Pētījums tiek realizēts  Latvijas Universitātes Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Rīgā, Šķūņu ielā 4, 2. stāvā.

 

Iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tel. nr. +371 26342896 (darba dienās no plkst. 9.00-16.00) vai rakstot e-pastu uz petijums.inbit@gmail.com 

 

Tuvākais plānotais pieņemšanas laiks: 5. jūnijs no plkst. 10.00 - 13.00