2 dienas pirms Līgo ar vērienīgiem pasākumiem Mežaparkā pieskandinās vasaras saulgriežus

21. un 22.jūnijā norisināsies viens no vasaras vidus vērienīgākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem – „Rīga 2014 saulgrieži” – plaša pasākumu programma divu dienu garumā, kas norisināsies vienā no zaļākajām un kultūrvēsturiski bagātākajām Rīgas apkaimēm – Mežaparkā.
Rīga 2014 saulgrieži” vizuālo identitāti ir veidojusi māksliniece Helēna Heinrihsone. Mežparks divu dienu garumā izdzīvos vasaras saulgriežu noskaņu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Rīga 2014 saulgrieži” vizuālo identitāti ir veidojusi māksliniece Helēna Heinrihsone. Mežparks divu dienu garumā izdzīvos vasaras saulgriežu noskaņu. Publicitātes foto.

 

"Rīga 2014 saulgrieži” progrmmā norisināsies iespaidīgs deju uzvedums „Lec, saulīte!", „Pasaules saulgriežu festivālā” mūziķi no visas pasaules rādīs savu radošo un mūsdienīgo redzējumu saulgriežu vai saules svētku svinēšanai, Latvijas un citu valstu alus šķirnes varēs degustēt „Pasaules alus parādē”, amatniekus un tirgotājus pulcēs „Rīgas saulgriežu gadatirgus”, kā arī notiks daudzas citas radošas un izklaidējošas aktivitātes visai ģimenei. 

 

"Rīga 2014 saulgrieži” vizuālo identitāti ir veidojusi māksliniece Helēna Heinrihsone.  „Saulgriežu nakts ir gaišākā nakts, ar gaišākajām un tumšākajām vēlmēm. Visskaistākais – ja šīs  nakts gaisma pāriet laimīgas dienas rītā. Saules gaismā uguns liesmas izskatās daudz neparastāk kā naktī,” atzīst māksliniece.

 

"Rīga 2014" saulgrieži būs viens no spilgtākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas vasaras notikumiem, kuros ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis varēs piedzīvot gaismas daudzināšanas mistēriju, iepazīt un piedzīvot vēl dzīvās vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas Eiropā un pasaulē,” uzsver Rīga 2014 tematiskās līnijas „Rīgas karnevāls” kuratore Diāna Čivle. 

 

Abus vakarus plkst.22 Mežaparka Lielajā estrādē notiks iespaidīgs deju uzvedums „Lec, saulīte!”. Uzvedumā saulgriežu stāstu izdejos vairāki tūkstoši dejotāju no Rīgas un Latvijas labākajiem deju kolektīviem, uzvedumā piedalīsies kori, solisti, „Lec, saulīte!” orķestris un bungu un dūdu grupa „Auļi”. Uzveduma radošo grupu veido mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis, režisors Elmārs Seņkovs, komponists Raimonds Tiguls, scenārija un tekstu autore Rasa Bugavičute, deju horeogrāfi Jānis Ērglis, Jānis Purviņš, Agris Daņiļevičs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – no 10 līdz 35 eiro, biļetes pieejamas „Biļešu Servisa” kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”. 

Reklāma
Reklāma

 

Skanot Latvijā iecienītam saulgriežu repertuāram un dažādām pasaules dejām populāru latviešu melodiju skaņās „Rīga 2014 saulgrieži” noslēgsies 22.jūnijā plkst.1 (pēc deju uzveduma „Lec, saulīte!”) ar balli „Rīga griežas dejā”. Biļešu cena iepriekšpārdošanā - 3 eiro (deju uzveduma “Lec, saulīte!” 22. jūnija izrādes apmeklētājiem un „Rīga 2014 saulgriežu” dalībniekiem ieeja bez maksas), biļetes pieejamas „Biļešu Servisa” kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”.

 

šajās divās dienās arī ikviens aicināts uz "Rīgas Saulgriežu gadatirgu", kurā varēs aplūkot un iegādāties Latvijas amatnieku un tirgotāju piedāvātos labumus, kā arī ikviens, kas vēlas jau laicīgi sākt gatavoties un sajust Līgo svētku noskaņu. Gadatirgus apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus amatnieku darinājumus - koka izstrādājumus, adījumus, galda spēles, kalumus, pinumus, kā arī māla un stikla izstrādājumus. Tos, kuri vairāk mīl lasīt, gaidīs plašs iespieddarbu klāsts - sākot no žurnāliem un beidzot ar pastkartītēm un ģeogrāfiskajām kartēm. Gardēžiem savukārt, kā jau gadatirgos ierasts, būs iespēja iegādāties augstākā labuma gardumus - zivis, lauku gaļas izstrādājumus, neiztiks arī bez tradicionālā jāņu siera un vēl daudz citiem labumiem. 

 

Rīgas iedzīvotāji un viesi tiks gaidīti "Rīgas Saulgriežu gadatirgū" Rīgā, Mežaparkā 21. un 22.  jūnijā no plkst.12 līdz 22.