Māmiņdienas kūka ar ogām

Nu jau klāt ir sirsnīgie pavasara svētki - Māmiņdiena, tāpēc iepriecini savu māmiņu un liec viņai justies īpašai. Izcep gardu kūku!

Ogu nekad nevar būt par daudz!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ogu nekad nevar būt par daudz!

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

  1. žāvētas aprikozes - 120 g
  2. žāvētas dzērvenes - 120 g
  3. lazdu rieksti - 200 g 
  4. kūkas forma - vēlams ar 19 cm diametrā

Krēmam:

  1. olas - 2 gab.
  2. brūnais cukurs - 130 g
  3. apelsīns - 1 gab.
  4. želatīns - 8 g
  5. filadelfijas siers - 400 g

Dekoram:

  1. svaigas vai saldētas ogas - 400 g
Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  • Samaļ riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veido pamatni.
  • Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ līdz izveidojas bieza, krēmīga masa.
  • Izspiež apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaida, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakuļ.
  • Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus.
  • Krēma masu lej formā un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai tā sastingst.
  • Izdekorē kūku ar svaigām vai saldētām ogām un pasniedz.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas