Arodskolu audzēkņus izglītos par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem

No 2014. gada maija līdz decembrim profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem visā Latvijā tiks organizēti interaktīvi, izglītojoši pasākumi par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem. Projekta iniciators un finansētājs ir Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), bet pasākumus īsteno biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” struktūrvienība Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne (LSKJ).
Jauniešiem tiks veidota izpratne par seksualitāti kā cilvēka dabisku un būtisku personības sastāvdaļu, par atbildīgām un drošām seksuālajām attiecībām.

FOTO: Arturs Šulcs

Jauniešiem tiks veidota izpratne par seksualitāti kā cilvēka dabisku un būtisku personības sastāvdaļu, par atbildīgām un drošām seksuālajām attiecībām.

 

Pasākumos jauniešiem būs iespēja iepazīties ar speciālistu sagatavotām prezentācijām, piedalīties diskusijās un darba grupās par tādām tēmām kā seksualitāte, kontracepcija un seksuāli transmisīvās infekcijas.

 

Jauniešiem tiks veidota izpratne par seksualitāti kā cilvēka dabisku un būtisku personības sastāvdaļu, par atbildīgām un drošām seksuālajām attiecībām, tostarp par Latvijā pieejamajām kontracepcijas metodēm un iespējamajiem riskiem seksuālo attiecību laikā inficēties ar seksuāli transmisīvajām infekcijām.

 

Tāpat pasākumu laikā jaunieši tiks iepazīstināti ar informatīvo materiālu „Jaunieša piezīmes par seksualitāti, STI un kontracepciju”, kur vienkāršā un atraktīvā veidā skaidroti jautājumi par seksuālo reproduktīvo veselību.

Reklāma
Reklāma

 

Kopumā tiks organizēti 100 pasākumi (vismaz 15 pasākumi katrā Latvijas reģionā), kuros plānots izglītot vairāk nekā 2000 jauniešus.

 

Pasākumu norisi finansē SPKC. Līdzekļi projekta rīkošanai piešķirti, balstoties uz atklāta iepirkumu konkursa „Izglītojošu pasākumu izveide un realizācija veselības veicināšanas jautājumos” rezultātiem.