Pasta Tagliatelle ar murķeļiem

Murķeļu sezona vēl turpinās. Kaut kad internetā uzgāju recepti, kur gatavoja pastu ar trifelēm. Tā kā atkal salasīju murķeļus, man ienāca prātā doma pagatavot pastu tagliatellei ar latviešu trifelēm - murķeļiem.

Pamēģiniet savādāku murķeļu pagatavošanas recepti un labu apetīti! Foto: Aigars Zaķītis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pamēģiniet savādāku murķeļu pagatavošanas recepti un labu apetīti! Foto: Aigars Zaķītis.

 

Sastāvdaļas:

Murķeļi

Pasta Tagliatelle

Ķiploks

Sviests

Olīveļļa

Parmazāna siers

Ola

Pētersīļu lapas

Sāls, pipari

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Murķeļus novāra 2 reizes pa 10 minūtēm, sagriež mazos gabaliņos.

Ķiploku daiviņu smalki sagriež un apcep sviesta un olīveļļas maisījumā, pievieno murķeļus un cep apmēram 15 minūtes.

Parmazāna sieru sarīvē, pievieno vienu olu, 3 ēdamkarotes olīveļļas, svaigi maltus, sāli, melnos piparus un samaisa.

Pastu Tagliatelle vāra līdz al dente gatavībai. Svarīgi, lai pasta nepārvārās.

Pastu nokāš, pievieno siera mērci, samaisa, pievieno apceptos murķeļus, pārkaisa ar sarīvētu parmezāna sieru, pētersīļiem un pasniedz galdā.

Pamēģiniet savādāku murķeļu pagatavošanas recepti un labu apetīti!

 

Autors: Aigars Zaķītis, Labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas