Maija sākums būs vēsāks; dažviet gaidāmas salnas un pat sniegs

Šī gada pavasaris jau vairākas reizes ir nesis siltāku periodu, kuram atkal seko vēsāks. Maija sākums vairs nebūs tik slts, kā pēdējās brīvdienas, turklāt dažviet tiek solītas salnas un pat sniegs.

Pastāv varbūtība, ka maija sākumā mūsu reģionā ne vien līst, bet arī nedaudz snieg.

FOTO: Marika Eglīte

Pastāv varbūtība, ka maija sākumā mūsu reģionā ne vien līst, bet arī nedaudz snieg.

 

 

Vēl otrdiena būs silta, kad dienas laikā saulē gaiss iesils līdz +18...+23 grādiem, tikai piekrastē būs nedaudz vēsāk, bet jau trešdien vējš sāks iegriezties no ziemeļu puses un +20 grādu atzīmi termometra stabiņš sasniegs tikai Latvijas dienvidu rajonos. Arī naktīs atsevišķos rajonos vēl aizvien saglabāsies salnas – pirms saullēkta termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

 

1. maijā debesis būs mākoņainākas, diena vējaināka, gaidāms arī neliels īslaicīgs lietus, bet gaisa temperatūra gaidāma no +9...+14 grādiem ziemeļu rajonos līdz +15...+20 dienvidos. Turpmākajās dienās saglabāsies ziemeļu puses vējš, tas nebūs stiprs, tomēr veicinās auksta gaisa ieplūšanu mūsu reģionā – pat dienas laikā gaiss iesils vien līdz +8...+13 grādiem, bet naktī uz 3. maiju atkal Latvijā teritorijas lielākajā daļā ir gaidāma salnas, tikai piekrastes rajonos temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem.

Reklāma
Reklāma

 

Atsevišķās dienās gaidāmi arī nelieli nokrišņi, tomēr to intensitāte būs maza, un ļoti augsto ugunsbīstamību, kas valda teritorijas lielākajā daļā, tie būtiski nesamazinās.

 

Turklāt pastāv varbūtība, ka maija sākumā mūsu reģionā ne vien līst, bet arī nedaudz snieg. ECMWF skaitliskais prognožu modelis šobrīd dod 5-35 % varbūtību, ka Igaunijā un pašos Vidzemes ziemeļos naktī uz 1. maiju varētu tikt novērots sniegs.