Bērnu slimnīcā sācis konsultēt uztura speciālists

Paplašinot pakalpojumu klāstu, Bērnu slimnīcā tagad ir iespējam saņemt arī uztura speciālista konsultācijas. Ārsts bērnus konsultēs gan novietnē Torņakalnā (trešdienās no plkst.8- 12), gan novietnē Gaiļezerā ( otrdienās no plkst.8 - 12).Valsts apmaksātas uzturu speciālista konsultācijas bērni var saņemt ārstējoties slimnīcā, taču ambulatori tās ir pieejamas tikai kā maksas pakalpojums.

Gadījumos, kad ir diagnosticēta kaut kāda pārtikas alerģija uz vienu vai vairākiem produktiem vecākiem ir grūti saprast, ko tagad var ēst viņu bērns?  Foto iesūtīja portāla lietotāja Madara Rižkova.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gadījumos, kad ir diagnosticēta kaut kāda pārtikas alerģija uz vienu vai vairākiem produktiem vecākiem ir grūti saprast, ko tagad var ēst viņu bērns? Foto iesūtīja portāla lietotāja Madara Rižkova.

 

Ar pareizu un racionālu uzturu mēs palīdzam savam organismam cīnīties pret slimībām, mazinām iespēju, ka attīstīsies kāda saslimšana, un vienkārši jūtamies labi, esam skaisti un veseli. Lai to panāktu, dažkārt ir nepieciešams kvalificēta speciālista padoms. 

 

Lai reģistrētos pie ārsta un vienotos par vēlamo apmeklējuma laiku, zvaniet pa tālruni 8866 vai sūtiet informāciju (bērna vārds, uzvārds, dzimšanas dati, speciālists, vēlamais pieņemšanas laiks un Jūsu tālruņa numurs) uz e-pasta adresi poliklinika@bkus.lv

 

Uztura speciālists – ir augsti kvalificēta ārstniecības persona, kuras uzdevums ir sniegt konsultācijas par veselīgu un racionālu uzturu, kā arī palīdzēt bērniem un vecākiem sadzīvot ar vairākām slimībām, kuras prasa specifiskas diētas ievērošanu, ka, piemērām – pārtikas alerģijas un nepanesības, celiakija un aptaukošanās. Gadījumos, kad ir diagnosticēta kaut kāda pārtikas alerģija uz vienu vai vairākiem produktiem vecākiem ir grūti saprast, ko tagad var ēst viņu bērns? 

Reklāma
Reklāma

 

Situācijā, kad ir konstatēta alerģija uz govs piena alerģiju izeja ir tikai viena - izslēgt no uztura visus piena produktus, bet kā dabūt nepieciešamu kalcija daudzumu, lai bērns normāli augtu un attīstītos? Ko darīt, ja ir alerģija uz riekstiem, olas baltumu un ir diagnosticēta autoimūna saslimšana – celiakija, kuras galvenā terapijas metode ir aglutēna diēta? To palīdzēs saprast uztura speciālists, kurš sastādīs bērnam piemērotu ēdienkarti, izstāstīs kādus produktus nepieciešams lietot uzturā un kā var pagatavot garšīgus ēdienus, nepievienojot ierastus produktus.

 

Mūsdienu problēma ir arī bērnu aptaukošanās, kas var veicināt vairāku slimību attīstību (cukura diabēts, kaulu-locītavas slimības, vielmaiņas traucējumi u.t.t.), tāpēc uztura speciālists būtu tas cilvēks, kurš palīdzētu atrast risinājumus arī lieka svara jautājumos. Uztura speciālista uzdevums ir atbalstīt bērnu, palīdzēt viņam saprast, ko labāk ēst un kādos daudzumos.