Bērns atkal mostas naktī. Vai jāatsāk nakts zīdīšana?

Bērns jau labu laiku guļ visu nakti nebarots, bet tad pēkšņi viņš sāk mosties. Vecākiem liekas, ka tas ir izsalkuma dēļ, tādēļ bērns tiek pabarots pirmo, otro un trešo nakti. Tādā veidā nakts ēšana atkal ir izveidojusies par ieradumu.

Tāpēc, ja esat pārliecināti, ka bērns ir aizgājis gulēt paēdis, bez sirdsapziņas pārmetumiem varat aizmirst par nakts barošanu.

FOTO: Shutterstock.com

Tāpēc, ja esat pārliecināti, ka bērns ir aizgājis gulēt paēdis, bez sirdsapziņas pārmetumiem varat aizmirst par nakts barošanu.

Ko darīt? Apmēram sešu septiņu mēnešu vecumā vai tad, kad bērns sāk ēst putras un biezeņus, viņam nakts maltītes teorētiski vairs nav nepieciešamas. Mošanās naktī un prasīšanās pēc piena ir tikai un vienīgi ieradums. Tāpēc, ja esat pārliecināti, ka bērns ir aizgājis gulēt paēdis, bez sirdsapziņas pārmetumiem varat aizmirst par nakts barošanu. Bērns raudās, jo ir pieradis ēst, bet tā vietā, lai dotu pienu, paņemiet viņu rokās, samīļojiet, iedodiet māneklīti un varbūt mazliet ūdens un lieciet atpakaļ gulēt. Agri vai vēlu mazulis aizmigs.

Kad savu vecāko meitu sāku atradināt no nakts barošanām, viņa pirmās trīs naktis nebija aizmidzināma gandrīz divas stundas, bet jau ceturtajā viņa nepamodās, un nakts ēšana vairs neatkārtojās. Viņa bija sapratusi, ka gaužā raudāšana situāciju neuzlabo, tādēļ var tikpat labi gulēt līdz rītam. Tā kā bērnam māmiņas visbiežāk asociējas ar ēšanu (un tās, kuras baro ar krūti, vēl arī pēc piena smaržo), ieteicams atradināšanas periodā nakts dežūras uzņemties tētim. Bērns zina, ka no tēta viņš pienu dabūt nevar, tāpēc bieži nomierinās ātrāk nekā pie mammas.

Autore: Zaiga Strautmane. Ikdiena ar Mazuli — praktiski padomi mazu bērnu vecākiem, R.: Jumava, 2008, www.jumava.lv

Reklāma
Reklāma