5 ārstniecības augi sievietes veselības stiprināšanai

Katrai sievietei kādā dzīves posmā pienāk īpašs laiks, kad veselībai jāpievērš pastiprināta uzmanība. Ir gadījumi, kad var līdzēt vien ārsta parakstīti medikamenti, bet ir situācijas, kad, iespējams, var izlīdzēties ar ārstniecības augu palietošanu. Piedāvājam aplūkot 5 tieši sieviešu veselībai domātus ārstniecības augus, kuri jau iemantojuši savu popularitāti.

Kumelītes ir plaši pielietots ārstniecības augs pret dažādām kaitēm, tostarp sieviešu veselībai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kumelītes ir plaši pielietots ārstniecības augs pret dažādām kaitēm, tostarp sieviešu veselībai.

Atceries, ka augus var izmantot gan svaigus, gan kaltētus!
 

Kliņģerīte

Izmanto ziedus un lapiņas. Piemīt antibakteriāla, pretiekaisuma un dezinficējoša iedarbība. Efektīvi palīdz dzemdes kakla erozijas ārstēšanai un krūšu veselībai.

Kā lietot: 30 gramu kliņģerīšu apliet ar vienu glāzi karsta ūdens, ļaut pusstundu ievilkties. dzert siltu pa vienai trešdaļai glāzes 2-3 reizes dienā.

 

Ārstnieciskais lupstājs

Lietot var visas šī tik ļoti veselībai noderīgā auga daļas. Tas uzlabo asins cirkulāciju, tonizē, normalizē menustrāciju ciklu un noņem sāpes. 

Kā lietot: 2 ēdamkarotes lupstāja auga daļas aplej ar vienu glāzi karsta ūdens, atstāj ievilkties vienu stundu. Novārījumu dzer pa ceturtdaļai glāzes 3-4 reizes dienā.

 

Pelašķis 

Aptur asiņošanu, piemēram, hemoroīdu gadījumā, uzlabo laktāciju ar krūti barojošām māmiņām, der arī urīnceļu ārstēšanai un dažādu ginekoloģisko saslimšanu gadījumos. Vispār pelašķim ir ļoti plaša iedarbība pret dažādām kaitēm.

Reklāma
Reklāma

Lietošana: vienu glāzi auga apliet ar glāzi karsta ūdens, uzvārīt, un ļaut ievilkties aptuveni 50 minūtes. Dzert pa vienai glāzei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. 

 

Amoliņš

Sieviešu kaišu ārstēšanai pamatā lieto auga saknes. Tās paredzētas klimaksa laikā un ārstējot mastītu. Taču ziedošas amoliņa lakstu galotnītes lieto arī pie menstruālā cikla traucējumiem, olnīcu iekaisumiem, arī piena dziedzeru sekrēcijas pastiprināšanai.

Kā lietot: 2 ēdamkarotes ziedu aplej ar pusglāzi verdoša ūdens. Dzer 3 reizes dienā aptuveni pusstundu pirms ēšanas. 

 

Kumelīte

Izmanto ziedus. Kumelītei, tāpat kā pelašķim, ir ļoti plašs pielietojuma spektrs pret dažādām kaitēm. Īpaši sievietēm tās palīdzēs pie sāpīgām menustrācijām un dažādām ginekoloģiskām saslimšanām. Kumelītēm ir pretiekaisuma iedarbība.

Kā lietot: vienu ēdamkaroti kumelīšu ziedu aplej ar glāzi verdoša ūdens. Ļauj ievilkties 20 minūtes un tad dzer pa vienai ēdamkarotei 4 reizes dienā.