Bumbieru pīrāgs saldai pēcpusdienai

Pats vienkāršākais veids, kā padarīt pēcpusdienu patiešām patīkamu, ir izcept pīrāgu!

Kāpēc gan lai tas neiederētos saulainā nedēļas nobeigumā?

FOTO: Shutterstock.com

Kāpēc gan lai tas neiederētos saulainā nedēļas nobeigumā?

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta
  • 500 g bumbieru (no mājās gatavota kompota)
  • 150 g cukura
  • 200 g miltu
  • 3 olas
  • 100 g kokosriekstu skaidiņas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • vaniļas cukurs
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Veidni ietauko ar sviestu.
  • Bumbierus sagriež kubiņos, ko liek masā. Pīrāga dekorešanai domātās bumbiera pusītes iegraiza.
  • Bļodā saputo cukuru, vaniļas cukuru un sviestu.
  • Kad ir iegūta pabieza, viendabīga masa, pa vienai pievieno olas un turpina kult.
  • Sijājot miltus caur sietu, tiem pieber cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno mīklai.
  • Visu sakuļ viendabīgā masā.
  • Smalkākos gabaliņos sagrieztos bumbierus pievieno mīklai, vairāk nekuļ.
  • Mīklai pievieno kokosriekstu skaidiņas un izmaisa.
  • Lej mīklu veidnē, izlīdzinot tās virsmu un pa virsu liekot bumbieru pusītes.
  • Cep 40-50 minūtes. Pīrāga gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti.
  • Kad pīrāgs atdzisis, to pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas