Jaunākais ASV pētījums atklāj - regulāra persiku ēšana palīdz cīnīties ar krūts vēzi

ASV veikta pētījuma rezultāti ir visai pārsteidzoši - regulāri ēdot 3 persikus dienā, var apturēt krūts vēža izplatīšanos. To apliecinājuši pētījumi, kas veikti ar pelēm. 

Vai patiešām persiki palīdzēs uzveikt krūts vēzi? To ASV zinātnieki turpinās pētīt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai patiešām persiki palīdzēs uzveikt krūts vēzi? To ASV zinātnieki turpinās pētīt.

 

Krūts vēzis ir viena no izplatītākajām onkoloģiskajām saslimšanām sieviešu vidū. Pētījumā secināts, ka persiku dabiskās sastāvdaļas var apturēt slimības izplatīšanos citās ķermeņa vietās.

 

ASV veiktais pētījums atklāj, ka ārstēšana ar persiku ekstraktu nomāc krūts vēža izplatīšanos, un tas testēts uz pelēm .

 

Zem peļu ādas tikušas implantētas agresīva vēža šūnas. Zinātnieki pamanījuši, ka pēc pāris nedēļām, kad peles tikušas barotas ar persiku ekstraktu, metastāzes tikušas nomāktas. Kā pastāstījis ASV zinātnieks Dr. Luis Cisneros - Zevallos, novērojot uzlabojumus peļu ķermenī, tika noteikta nepieciešamā deva persiku ekstrakta, kas pēc tam pārrēķināta uz cilvēka masu. Tādējādi pētījumā veiktie aprēķini liecina, ka cilvēkam dienā būtu jāapēd 2-3 persiki. 

 

Zinātnieki pētījuma rezultātus uzskata par nozīmīgiem, ņemot vērā to, cik daudz sieviešu slimo ar šo onkoloģisko saslimšanu. Fenola savienojumi persikos nomāc metastāzes, un šie augļi varētu būt kā papildus isntruments cīņā ar akrūts vēzi. 

 

Reklāma
Reklāma

Persikos ir tādi ķīmiskie savienojumi, kas palīdz nogalināt vēža šūnas, bet nekādi neietekmē normālu šūnu darbību.

 

"Mēs esam sajūsmā par domu, ka, iespējams, patērējot tikai 2-3 persikus dienā, mēs varam iegūt līdzīgu iedarbību uz cilvēka organismu. Tomēr, tas būs nākamais solis pētījumā, lai gūtu apstiprinājumu," atzinis zinātnieks.

 

Iepazīstoties ar pētījuma rzultātiem, kāds amerikāņu dietologs atzinis, - lai gan pētījuma rezultāti ir daudzsološi, tomēr cilvēki aicināti ēst dažādus augļus un dārzeņus, lai iegūtu labākos veselības rezultātus.

 

 

Sagatavots pēc ārzemju mediju materiāliem.