Kā likt laminātam atkal spīdēt

Lamināta kopšana ir visai vienkārša. Ja uz tavas grīdas uzklātais lamināts vairs nav tiks spīdīgs un vairs neizskatās labi kopts, ir daži lieliski paņēmieni, kā atgriezt tam sākotnējo izskatu un laminātu atkal padarīt spožu.

Lamināta grīdas ieteicams mazgāt iespējami reti un tikai ar tīru ūdeni.

FOTO: Shutterstock.com

Lamināta grīdas ieteicams mazgāt iespējami reti un tikai ar tīru ūdeni.

Lamināta atjaunošana ir daudz elementārāk paveicama, nekā parketa "atdzīvināšana". Tas no tevis neprasīs milzu piepūli, bet lamināts atkal izskatīsies kā nule ieklāts. Piedāvājam 4 padomus

1. Mēģini laminātu visu laiku uzturēt tīru - no netīrumiem un putekļiem, jo tā bojājas parketa virskārta. Visi iespējamie atkritumi - mazi akmentiņi un smilšu graudiņi, jebkuras atkritumu atliekas var laminātā radīt bojājumus, kas kļūs acīmredzamas.

Ja sava mājokļa lamināta grīdas tīrīsi ar slotu vai putekļu sūcēju, tā spīdums kļūs blāvs. Tādēļ vislabākais līdzeklis lamināta kopšanai ir mīksta lupata jeb tā dēvētais "mops".  

2. Noteikti grīdas attīri no dažādu tīrīšanas līdzekļu paliekām. Ja lamināts izskatās matēts, iespējams, tas ir tādēļ, ka tā virskārta ir klāta ar ķīmisku līdzekļu atliekām un tīrīšana ir veikta nepreizi. Visparastākie tīrīšanas līdzekļi mēdz atstāt pēdas uz grīdas virskārtas, radot matētu efektu.

Lai droši likvidētu tīrīšanas līdzekļu paliekas no tava lamināta, pamēģini mazā laukumiņā to patīrīt ar etiķi. Šo procedūru atkārto, kamēr lamināts būs atguvis spīdumu, kas "paslēpies" zem ķīmisko vielu matējuma.

3. Grīdu mazgā iespējami retāk. Turklāt, mazgājot laminātu, nevajadzētu izmantot nekādus ķīmiskus tīrīšanas līdzekļus - tikai tīru ūdeni.

Reklāma
Reklāma

Lamināta grīdu mazgā vien ar ūdenī pamērcētu mīkstu lupatu, kas pirms lietošanas stipri jāizgriež, tad arī grīda ātri izžūs. Ja pēc lamināta grīdas mazgāšanas paliks ūdens traipi, iespējams, tev ir ļoti ciets ūdens. Ja tā, tad uz litru ūdens pievieno ceturdaļu glāzes etiķa. Tam vajadzētu līdzēt, lai uz nule kā izmzagātas grīdas pleķu nepaliktu. 

4. Ja lamināts jau ir vecs, tad spīdumu vien ar ūdeni un etiķi neatgriezīsi. Šādā gadījumā var palīdzēt speciāli līdzekļi lamināta kopšanai un atjaunošanai. Tomēr ar tiem bieži aizrauties nevajadzētu - lietot vien nepieciešamības gadījumā.

 

Sagatavots pēc ārzemju medijos pieejamās informācijas.