Rīsu-kokospiena pudiņš

Pudiņš - tas ir deserts, kurš var būt gan cepts, gan vārīts, gan tvaicēts. Tas ir vienkārši pagatavojams arī mājas apstākļos - izmēģini!

Cukura vietā var likt arī medu vai bērzu, kļavu sīrupu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cukura vietā var likt arī medu vai bērzu, kļavu sīrupu!

Sastāvdaļas:

  • 80 g Rimi apaļgraudu rīsu
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 120 ml kokosa piena
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1ēd. k. pūdercukura
  • 2 saujas svaigu ogu (pēc izvēles)

Gatavošana:

  • Noskalo rīsus.
  • Sakarsē cepeškrāsnī līdz 160 grādiem.
  • Uzvāra kokosa pienu kopā ar cukuru un citrona sulu.
  • Rīsus ber pudiņa trauciņos līdz pusei.
  • Rīsiem virsū lej uzvārīto kokosa pienu, tā, lai tas nosedz rīsus ~ 1 cm.
  • Liek virsū vāciņu un cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
  • Kad tas gatavs, noņem vāciņu, uzber pūdercukuru. Ja cepeškrāsns atbalsta grila funkciju, ieslēdz un nedaudz apdedzini pūdercukuru.
  • Pudiņu pasniedz ar svaigām ogām. 

Recepte: ''Aikāgaršo''

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas