Homeoptāijas cienītājiem - saraksts ar nepieciešamākajiem augu maisījumiem tavai mājas aptieciņai

Ir cilvēki, kuri akceptē tikai tradicionālo medicīnu, bet ir arī tādi, kuri mēģina savas veselības problēmas risināt citādi. Pastāv dažādi netradicionālās medicīnas veidi, tostarp homeopātija. Pie ārsta homeopāta vēršas, ja bērni bieži slimo ar dažādām slimībām, vai arī pieaugušie, kurus neapmierina ārsta izrakstītās zāles, kas izraisa smagas blaknes. Piedāvājam visnepieciešamāko homeopātisko augu maisījumu sarakstu ikviena mājas aptieciņai, ko var papildināt pēc ģimenes locekļu vajadzībām.

Kliņģerīšu ziede ir viena lietām, kam būtu jāatrodas mājas aptieciņā. Tā palīdzēs pret dažāda veida apdegumiem un skrambām.

FOTO: Marika Eglīte

Kliņģerīšu ziede ir viena lietām, kam būtu jāatrodas mājas aptieciņā. Tā palīdzēs pret dažāda veida apdegumiem un skrambām.

 

No kompleksajiem preperātiem var izveidot nelielu mājas aptieciņu, kas vienmēr būs pie rokas grūtā brīdī:

- Aconitum complex, pilieni, graudiņi - palīdz pie saaukstēšanās, paaugstinātas temperatūras, sāpēm muskuļos, locītavās, pēc zobu izraušanas, operācijas.

- Ferrum phosphoricum complex, tabletes - saaukstēšanās, gripa, slikta pašsajūta. gripas laikā var lietot profilaktiski pa vienai tabletei rītā un vakarā.

- Drosera complex, pilieni, tabletes, graudiņi - vislabāk līdz pilienos - pretklepus līdzeklis, labāk palīdz tikko klepus parādās, sausuma sajūta kaklā, kņudināšana, sauss klepus.

- Arnica complex, pilieni - gremošanas traucējumi, smaguma sajūta kuņģī, slikta dūša, vēdera sāpes, uzpūšanās.

- Avena complex, pilieni, tabletes, graudiņi - stress, nervozitāte, nemiers, satraukums pirms eksāmena vai svarīgas uzstāšanās. nekavē domāšanu un darbību, var lietot autovadītāji.

- Crataegus complex, pilieni, tabletes - sirdsdarbības traucējumi, pārslodze, nespēks, sirds mazspēja.

- Lori spirts, ārīgai ierīvēšanai - locītavu, muguras, muskuļu sāpes, stīvuma sajūta, sasitumi. Saaukstējoties, ierīvēt krūtis un muguru, var lietot arī bērni.

- Ung. Calendula, kliņģerīšu ziede - svaigas brūces, skrambas, applaucējumi, apdegumi, saules apdegumi.

- Ung.Hamamelidis, burvjlazdas ziede - iekaisušas brūces, sastrutojumi, augoņi, iekaisuši hemeroīdi, trofiskās čūlas, slikti dzīstošas brūces, sāpīgas pumpas.

- Ung. Traumeel, Heel firmas ziede - traumas, zilumi, pietūkums, sāpes, locītavu iekaisums, cīpslu iekaisums, paradontoze.

 

Reklāma
Reklāma

Kāpēc slimojam?

Katrā cilvēka dzīves periodā ir savas slimības. Reti kurš no mums var lielīties, ka nekad savā mūžā nav slimojis. Savu reizi slimojam visi - sevišķi, ja neprotam laikus apstāties, atpūsties un sev pajautāt: kā es jūtos, kas nepatīk manam ķermenim.

 

Slimība ir kā ķermeņa palīgā sauciens pēc slodzes maiņas - psihisko slodzi nomainīt pret fizisko, mazkustīgo daru pret kustībām svaigā gaisā. Cilvēks ir vesels un lai jūtas, ja psihoemocionālā slodze tiek līdzsvarota ar fiziskām nodarbēm.

 

Mūsdienu cilvēki pazīst veģetatīvo distoniju, ar to slimo pilsētnieki, kas dienu pavada lielā nervu pārslodzē, to papildina mazkustīgs dzīvesveids, vienveidīgs uzturs, kas pārbagāts ar ogļhidrātiem un taukiem. Zāles te palīdz maz, ir jāpārkārto dzīves režīms, organismam jāsaņem ietiekami liela fiziskā slodze, jo tās laikā atslābinās nervu sistēma, organisms līdzsvarojas.

 

Ikviens cilvēks ir pilnīgi atšķirīgs no citiem - gan pēc izskata, domām, jūtām, krāsu izjūtas, mūzikas izpratnes, temperamenta un dzīves uztveres. No šīm īpašībām atkarīga arī mūsu fiziskā veselība.

 

Cilvēki, kas bieži sūdzas par citiem, dusmojas uz valdību, neapmierināti ar kaimiņiem un visu redz drūmās krāsās, biežāk slimo, parasti ar hroniskām slimībām, slimība liek pievērsties savam ķermenim, ieklausīties sevī un netiesāt citus.

 

Ja darba slodze ir pārāk liela, sākam uztraukties, vai to visu pagūsim, sākam nervozēt, darbs neveicas, krītam panikā. tas nozīmē, ka slimība drīz būs klāt. Slimība mēģina ķermeņa saimnieka uzmanību vērst uz sevi, sakārtot savu dzīvi, bet visbiežāk tas netiek pamanīts un ņemts vērā, viss tiek novelts uz sliktu imunitāti un vīrusiem. 

 

Informācija no J.A.Plauža un E.Ozolas apkopotās "Dziedniecības gadagrāmatas 2014" (Jumava).