Bērnu universitātē otro semestri uzsāks, eksperimentējot ar zvaigznēm

14. janvārī otro semestri uzsāk ģimeņu organizācijas mammamuntetiem.lv un nodibinājuma “Fonds Mammām un Tētiem” Bērnu universitāte, kur ir iespēja visa mācību gada garumā 20 sākumskolas skolēniem apmeklēt Eksperimentu darbnīcas bez maksas. Nodarbības vada Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlamenta Zinātnes nodaļas studenti.

Aizvadītajā semestrī studenti eksperimentēja ar gļotām! Foto: RTU arhīvs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizvadītajā semestrī studenti eksperimentēja ar gļotām! Foto: RTU arhīvs

Otrajā semestrī eksperimentēsim ar zvaigznēm, molekulām, dažādu avotu gaismām un paši radīsim varavīksnes. Nodarbības paredzētas bērniem vecumā un 7-9 gadiem.

Bērnu universitātei (BU) un tās Eksperimentu darbnīcām šis ir otrais mācību gads – arī pirmajā galvenais nodarbību vadītājs bija RTU Enerģētikas un elektrotehnikas students Aleksandrs Kalinovskis. Savukārt Ziemassvētkos mēs, mamammuntetiem.lv, BU bijām izveduši plenērā – 7.decembrī ikviens mazais interesents  Ziemassvētku māslinieciskājā darbnīcā, kuru organizējām universālveikala „Stockmann” telpās, varēja apgūt krāšņus Ziemassvētku telpu dekorus no papīra un dabas materiāliem un radīt dāvanas ģimenei, piemēram, stikla sniega bumbas, kurās virpuļo mazas sniegpārsliņas.


Bezmaksas nodarbībās bērniem saprotamā valodā stāstīs par tehniskajām un dabas zinātnes tēmām, turklāt katra tēma būs papildināta ar praktiskiem eksperimentiem.

Tuvākās nodarbības un tematika:

14. janvāris plkst. 16:00 - Visums un Zvaigznes dzīves cikls Saules sistēmā! Izveidosim papīra hexaflexagonu ar zvaigznes ilustrāciju.
21. janvāris plkst. 16:00 - Elementārdaļiņu zoodārzs! Izveidosim izvēlētā atoma modeli no plastalīna.
28. janvāris plkst. 16:00 - Zilās debesis un sarkanie saulrieti! Kāpēc debesis ir zilas, mākoņi balti, saule dzeltena, bet saulrieti sarkani? Eksperimentēsim ar dāžādu avotu gaismas spektru.
4. februāris plkst. 16:00 - Viss par varavīksni! Eksperimentēsim un paši iegūsim varavīksni.


 

Nodarbības bērniem ir BEZ MAKSAS! 

Taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc nodarbībām jāpiesakās savlaicīgi. 

PIETEIKŠANĀS ANKETA

BU Eksperimentu darbnīcas notiek katru otrdienu no plkst.16:00 līdz 17:30.

Vairāk informācijas: skola@mammam.lv, 25665515, 67217065.

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

BU Eksperimentu darbnīcas atbalsta RTU - universitāte, kurā nevar lāpīt slinkumu, bet var izkopt savus talantus, pilnveidot zināšanas un uzlabot prasmes, lai kļūtu par inženieri un nākotnē radītu lietas, kas pārsteigs pasauli un ļaus darīt brīnumus. 

 

 

Nodarbības notiek mājīgajās Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar  tēju un Maiznīcas FLORA cepumiem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Par grīdu tīrību rūpējas iRobot.

Ko vēl Tu varētu paveikt, kamēr māju tīra iRobots? Piemēram, mācīties Gudro Sievu skolā!