Klāt ilgi gaidītā balle! Ātrā palīdzība sīko krunciņu un grumbiņu mazināšanai

Visos laikos sievietes ir centušās mazināt vecuma pazīmes. Ikviena vēlas būt pievilcīga un iekārojama neatkarīgi no gadu skaita. Bet patiesais skaistums ir mūžīgs. Līnijas uz sejas ir dzīves karte. Ja neizmantosi plastisko ķirurģiju, tās nepazudīs. Pēc turpmāk sniegtajām receptēm tu varēsi pagatavot maskas, kas palīdzēs saglabāt ādu mīkstu un elastīgu. 

Šī dzīve ir brīnišķīga – bet arī īsa. Netērē laiku gaužoties, ka kļūsti vecāka. Ja tu labi rūpēsies par sevi jebkurā vecumā, pirmais iespaids, ko pamanīs citi, būs pašpaļāvība un mīlestība.

FOTO: www.moonparlour.lv

Šī dzīve ir brīnišķīga – bet arī īsa. Netērē laiku gaužoties, ka kļūsti vecāka. Ja tu labi rūpēsies par sevi jebkurā vecumā, pirmais iespaids, ko pamanīs citi, būs pašpaļāvība un mīlestība.

Aktuālo rubriku GATAVOJAMIES BALLEI atbalsta modes & izklaides centrs Rīga Plaza

 

 

Kas jādara, lai samazinātu sīko krunciņu un grumbu veidošanos?

1. Pārāk ilga uzturēšanās saulē bojā ādu. Bojājumi parādās vēlāk – kā dziļas krunkas vai, sliktākajā gadījumā, melanoma. Kas esam jaunas, dažreiz piemirstam lietot aizsargkrēmu.

2. Atceries, ka sejas āda ir jāattīra un jāmitrina.

3. Lieto veselīgu uzturu un daudz atpūties.

4. stress, rūpes, dusmas un citas spēcīgas emocijas padara tevi vecāku. Kontrolē savas jūtas, domā labas domas. Priecājies par lieliskiem piedzīvojumiem. Ko tu vēlies – smaida krunciņas vai rūpju rievas? Tāpēc – smejies!

 

Šī dzīve ir brīnišķīga – bet arī īsa. Netērē laiku gaužoties, ka kļūsti vecāka. Ja tu labi rūpēsies par sevi jebkurā vecumā, pirmais iespaids, ko pamanīs citi, būs pašpaļāvība un mīlestība. 

 

Receptes sīku grumbiņu likvidēšanai

Atkarībā no tava ādas tipa, dzīvesveida un klimata, kurā dzīvo, pirmās sīkās krunciņas var parādīties, tuvojoties trīsdesmit gadu vecumam. Pēc turpmāk dotajām receptēm var pagatavot līdzekļus, kas mitrinaādu un novērš sīko krunciņu veidošanos.

 

Bagātīga maska

1 tējkarote kaltētu kumelīšu

1 tējkarote burkānu sulas

2 tējkarotes skābā krējuma

1 olas dzeltenums

240 ml ūdens

Pagatavošana. Nelielā katliņā ielej ūdeni, ieber kumelītes un uzvāra. Atstāj ievilkties 10 minūtes, izkāš un noliek malā. Mazā trauciņā ielej burkānu sulu, pievieno skābo krējumu un samaisa, iekuļ masā olas dzeltenumu. Rūpīgi samaisa.

Lietošana. Masku maigi uzklāj uz sejas un tur 30 minūtes. Pēc tam noskalo ar atdzisušo kumelīšu tēju.

 

Itāliešu brokastu maska

2 tējkarotes auzu pārslu (parasto, nevis ātri pagatavojamo)

Reklāma
Reklāma

5 tējkarotes silta piena

1 tējkarote olīveļļas

Pagatavošana. Nelielā trauciņā ieber auzu pārslas, pielej pienu un olīveļļu. Samaisa.

Lietošana. Masku maigi uzklāj uz sejas un tur 15 minūtes. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

 

Attīroša jogurta maska

1 tējkarote kaltētu kumelīšu

1 neliels sīpols

1 tējkarote jogurta bez piedevām

1 olas dzeltenums

1 tējkarote medus

240 ml ūdens

Pagatavošana. Nelielā katliņā ielej ūdeni, ieber kumelītes un uzvāra. Atstāj ievilkties 10 minūtes, izkāš un noliek malā. Virtuves kombainā vai blenderī ieliek sīpolu, pievieno jogurtu, olas dzeltenumu, medu, sablenderē.

Lietošana. Masku maigi uzklāj uz sejas un tur 15 līdz 20 minūtes. Pēc tam noskalo ar kumelīšu tēju. 

 

 

Avots: Narinē Nikogosjana. Tavam skaistumam. Receptes mirdzošai ādai. R.: Zvaigzne ABC.

 


Grāmatā Tavam skaistumam piedāvāti skaistumkopšanas līdzekļi no svaigiem produktiem, kurus, iespējams, atradīsiet arī savā virtuvē. Jūs varat būt skaista visu gadu, jo Narinē Nikogosjana izstrādājusi receptes gan ziemai un pavasarim, gan vasarai un rudenim. Viņas ieteiktie dabiskie skaistumkopšanas līdzekļi nav dārgi, un tos var pagatavot pat ātrāk nekā 10 minūtēs. Vai jūsu pieliekamajā ir medus? Samaisiet to ar dažiem sasmalcinātiem valriekstiem, un iegūsiet juteklisku, aromātisku abrazīvo krēmu taukainai ādai. Tumšos lokus ap acīm mazinās biezpiens, bet mandeļu eļļa mitrinās sasprēgājušās lūpas. 

Autore piedāvā arī receptes dažādām zodiaka zīmēm, piemēram, sievietei Skorpionam maigā maska, pagatavota no greipfrūta, olas dzeltenuma un medus, atjauninās sejas ādu pat pēc vēla nakts pasākuma. 

Narinē Nikogosjana ir cēlusies no senas armēņu dzimtas, kurā sievietes vienmēr ir izmantojušas dabas līdzekļus, lai saglabātu nevīstošu skaistumu. Pirms pārcelšanās uz ASV viņa Armēnijā un Krievijā mācījās par medicīnas māsu, specializējoties dermatoloģijā. Savienotajās Valstīs viņa sekmīgi vadīja skaistumkopšanas salonu Glendeilā Kalifornijā. Vēlāk Narinē kļuva par pieprasītu kosmētiķi Saulrieta bulvārī Losandželosā. Grāmatā Tavam skaistumam viņa pirmoreiz atklājusi savus noslēpumus, lai arī jūsu āda izskatītos kā filmu zvaigznei.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv