Piparkūku kakao

Kas gan ziemā var būt labāks par piparkūku kakao? Šāda veida dzērienus iecienījuši cilvēki visā pasaulē, pamēģināsim mēs arī!

Kādu tasi karsta kakao?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kādu tasi karsta kakao?

Porcija paredzēta diviem cilvēkiem, pagatavošanas laiks ir desmit minūtes.

Nepieciešams:

  • kakao - 4 ēd.k.
  • ūdens - 200 ml
  • brūnais cukurs - 3 ēd.k.
  • piens - 400 ml
  • saldais krējums - 200 ml
  • samaltas piparkūkas - 1 sauja
  • zefīrs - 4 pusītes

Pagatavošana:

  • uzvāra ūdeni un sajauc kopā ar kakao un vienu ēdamkaroti cukura.
  • sakarsē pienu, tam pievieno vienu ēdamkaroti cukura.
  • viegli uzputo saldo krējumu ar vienu ēdamkaroti cukura.
  • ja mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzina zefīrus tā, lai tie kļūst mīkstāki un garšīgāki, tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, grila režīmā liek apdedzināties uz 2 - 5 minūtēm.
  • krūzē lej kakao, tad pienu un putoto krējumu.
  • pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liek zefīrus.

''Aikāgaršo'' iesaka: Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs Tavai kafijai būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens un dzēriens izdosies lielisks!

Reklāma
Reklāma

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas