Jau piektdien laika apstākļi Latvijā būtiski mainīsies

Nedēļas izskaņā - no piektdienas, 18.oktobra, laika apstākļi Latvijā būtiski mainīsies, jo piektdien virs Baltijas jūras ziemeļu daļas izveidosies jauns un aktīvs ciklons, kas virzīsies uz austrumiem. Tas Latvijā atkal atnesīs vēsākas gaisa masas, turklāt to pavadīs arī brāzmains vējš - visstiprākās vēja brāzmas ir gaidāmas piektdien, kad piekrastes rajonos ziemeļu puses vējš brāzmās sasniegs vētras spēku - 20-24 m/s.

Šogad pirmais sniegs Latvijā novērots 30.septembrī.

FOTO: Marika Eglīte

Šogad pirmais sniegs Latvijā novērots 30.septembrī.

 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra sinoptiķu prognozes liecina, ka vēsajā gaisa masā lietu nomainīs arī slapjš sniegs, piektdien Vidzemē un Latgalē sniega nokrišņu varbūtība šobrīd ir 20-30%, turpmākajās dienās nākamās nedēļas sākumā varbūtība pieaug vēl vairāk, sasniedzot 40-50%. Šajās dienās īslaicīgi var izveidoties arī sniega sega, sevišķi valsts austrumu daļā.

 

Reklāma
Reklāma

Tomēr tas vēl neliecinās par stabilu ziemas ienākšanu Latvijā. No nākamās nedēļas vidus Latvijā ar dienvidrietumu vējiem atkal atgriezīsies siltākas gaisa masas, un gaisa temperatūra būs līdzīga tai, kāda tiek novērota šajās dienās: naktīs, tikai debesīm skaidrojoties, atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīd līdz 0...-1 grādam, bet teritorijas lielākajā daļā tomēr temperatūra nav zemāka par +3...+8 grādiem, savukārt dienas laikā temperatūra paaugstinās līdz +8...+13 grādiem.

 

Pirmais sniegs Latvijā šogad tika novērots 30.septembrī - Lielpeču novērojumu stacijā.