Deserts ar cidonijām

Mūsmājās parasti mamma taisa cidoniju sīrupu un kaltē cukurotas cidonijas ēšanai, bet te nu ir deserts, kur tās cukurotās cidonijas var pievienot!

Glīti noformētais deserts.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Glīti noformētais deserts.

Sastāvdaļas:

  • 180g RASA krēmsiera ar jogurtu
  • 150ml saldā krējuma
  • 60ml cidoniju sīrupa
  • 2 ēd.k. cukurotu cidoniju
  • 80g lazdu riekstu
  • 20g rupjmaizes
  • 4 ēd.k. brūnā cukura

Gatavošana:

1. Nograuzdē riekstus un atdala tos no mizas.

2. Riekstus sadauza un liek uz karstas pannas, pievieno cukuru un pastāvīgi maisa, kamēr cukurs ir karamelizējies un rieksti sacukurojušies. 

3. Saputo saldo krējumu un tajā iemaisa RASA krēmsieru ar jogurtu, cidoniju sīrupu un kapātas cidonijas (cidoniju vietā var likt arī sukādes).

4. Rupjmaizi sagriež ļoti plānās strēmelēs ar nazi vai rokas slaiseri. 

Reklāma
Reklāma

5. Rupjmaizi liek uzkarsētā krāsnī un grauzdē.

6. Visu kārto sev vēlamā traukā, dekorē ar rupjmaizes kraukšķi un ogām.

 

Sastāvdaļas