Sāļais kliņģeris tiem, nekārojas kūkas - recepte

Silts, tikko cepts kliņģeris... Kurš jubilāra vēders gan nebūtu priecīgs par šādu ciemakukuli?!

Pildījumam vari izmantot ne vien gaļu un sieru, bet arī sēnes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pildījumam vari izmantot ne vien gaļu un sieru, bet arī sēnes.

Sastāvdaļas:

Rauga mīklai

  • 25g svaigā rauga
  • 150ml piena
  • šķipsniņa sāls
  • 300g miltu
  • nedaudz cukura
  • 2 ēdamkraotes eļļas vai sviesta

Pildījumam

  • 300-400g žāvētas gaļas
  • 10 nelieli marinēti gurķi
  • 2 sīpoli
  • majonēze
  • 250g siera
  • raudene, melnie pipari
  • ola kliņģera pārziešanai
  • sezama sēkliņas pārkaisīšanai

Gatavošana:

Rauga mīklai 

Reklāma
Reklāma

Raugu izšķīdina 25ml siltā pienā, kas sajaukts ar 1 tējkaroti cukura. Siltā vietā ļauj uzrūgt. Atlikušajā siltajā pienā iemaisa sāli, nedaudz miltu un ieraugu. Izmaisa. Pievieno eļļu vai sviestu un atlikušos miltus. Samīca mīklu un pārkaisa ar miltiem, bļodu pārsedz ar dvieli un liek siltumā rūgt apmēram stundu. Kamēr mīkla rūgst, sagriež kubiņos žāvēto gaļu un sīpolus, samaisa kopā, pieber melnos piparus. Marinētos gurķus sagriež salmiņos, sarīvē sieru. Kad mīkla uzrūgusi, to plāni izveltnē un pārziež ar majonēzi. Bagātīgi uzber gaļu ar sīpoliem, pārkaisa ar raudeni. Tad liek marinētos gurķus un sarīvēto sieru, satin visu garā desiņā un izveido kliņģera formu. Pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sezama sēkliņām. Liek cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20-30 minūtes.

Receptes autore ir Agita Gabrāne.

 

Sastāvdaļas