Dārzeņu un gaļas sautējums ķirbja podiņā. Sezonas aktualitāte

Rudenim atbilstošā, radošā recepte. Īpaši piemērota sautējumu cienītājiem! 

Kas ķirbītim vēderā? Gardākais rudens sautējums!

FOTO: Shutterstock.com

Kas ķirbītim vēderā? Gardākais rudens sautējums!

Sastāvdaļas:

  • neliels ķirbis
  • kartupeļi
  • burkāni
  • sīpols
  • puravs
  • sviests cepšanai
  • cūkgaļa
  • garšvielas pēc patikas
  • tomāti
  • saldais krējums
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Ķirbi nomazgā, nogriež cepurīti, izņem mīkstumu un pilda.
  2. Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos, apcep sviestā. Kad tie pusmīksti, liek ķirbja podiņā.
  3. Apcep cūkgaļu, sagriež kubiņos, nedaudz pasautē pannā ar garšvielām. Ber podiņā virs kartupeļiem.
  4. Nomizotus burkānus sagriež plānās šķēlītēs, apcep sviestā un atkal liek ķirbja podiņā. Apcep ripiņās sagrieztus tomātus - un podiņā iekšā. Tāpat apcep ripiņās sagrieztu sīpolu un puravu. Starp kārtām iekaisa sāli, piparus un kādas garšvielas (pēc savas gaumes).
  5. Dārzeņiem un gaļai pārlej saldo krējumu, uzliek podiņam cepurīti. Ķirbja ārpusi apziež ar eļļu - un cepeškrāsnī iekšā. Cep apmēram divas stundas.

Receptes autore - Agita Gabrāne.

Saistītie raksti