Gatavo skolēni - 5 graudu brokastu pārslas

5 graudu brokastu pārslas - skaists noformējums un veselīgs ēdiens, turklāt to var pagatavot pašu spēkiem jebkurš pamatsskolas skolēns. Šoreiz gatavo Rīgas Kultūru vidusskolas 6. b klases skolēni. Lai visiem labi garšo!

Pārslu un žāvēto augļu musli var uzglabāt ilgāku laiku, to turot gaisa necaurlaidīgā traukā un novietojot vēsā vietā. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pārslu un žāvēto augļu musli var uzglabāt ilgāku laiku, to turot gaisa necaurlaidīgā traukā un novietojot vēsā vietā. Publicitātes foto.

 

4 porcijas

Nepieciešams:

Ābols – 1 gab.

Banāni – 2 gab.

Svaigas ogas - avenes, vīnogas, u.c. – 300 g

4 pārslu maisījums – 200 g

Rīsu pārslas – 200 g

Žāvēti augļi – 300 g

Sezama sēklas – 50 g

Magones – 1 ēdamk.

Jogurts bez piedevām – 400 ml

Medus – 2 ēdamk.

Kanēlis – 1 tējk.

Piparmētru lapiņas


Reklāma
Reklāma

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Pagatavošana:

1. Notīri augļus un sagriez kubiņos

2. Pārslas apgrauzdē uz pannas 

3. Pievieno žāvētus augļus, sēklas, magones, kanēli un 1 ēdamk. medus

4. Maisījumu sajauc ar augļiem

5. Pārlej ar mērci, kas gatavota no 1 ēdamkarotes medus un jogurta

6. Dekorēšanai var izmantot piparmētru lapiņas

 

gatavo bērni

Gatavo Rīgas Kultūru vidusskolas 6. b klases skolēni. Publicitātes foto.

 

Maisījumam var izmantot arī riekstus vai citus augļus. 

Pārslu un žāvēto augļu musli var uzglabāt ilgāku laiku, to turot gaisa necaurlaidīgā traukā un novietojot vēsā vietā.

 

Sastāvdaļas