Radošas idejas Tēva dienas svinībām un dāvanām! Fotopamācības

Tā kā Tēva diena ir pašā jaunā mācību gada priekšgalā, bērnudārzos ir neiespējami pagūt iemācīties dziesmas koncertam, tāpēc vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv bērnudārziem piedāvā savas idejas Tēva dienas rīkošanai un mazu, mīļu dāvaniņu gatavošanai. Šķipsniņa pozitīvisma, radošs gars un pašiniciatīvas... un atmiņām bagāta Tēva diena būs garantēta! Mammas, lūdzu dodaties audzinātājām palīgos!

Svinam Tēva dienu! Foto: Aigars Hibneris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svinam Tēva dienu! Foto: Aigars Hibneris

 

Tētis caur savu mīlestību bērnam dāvā drošības sajūtu, neatkarību, pašpārliecinātību. Tētis ir bērna autoritāte, lepnums, padomdevējs, draugs un patvērums. Tēva diena ir īstais brīdis, lai ikviens savam tētim pateiktu paldies.

 

 

 

 

Idejas, ko darīt Tēva dienas pasākumā:

- Tēvu - bērnu jautājumu spēle. Ja esat izlēmuši, ka Tēva dienu svinēsiet draugu pulkā, tad šī spēle būs ļoti piemērota!
Vajadzīgais: krēsli (spilveni).
Cilvēki sēž aplī, tiek izvirzīts viens vidū, tas uzdod jautājumu, piemēram, kam līdzi ir matu gumija, visiem kam ir atbilde jāapsēžas citā atbildējušā vietā (uz spilvena, krēsla), tie, kam atbilde bija , paliek savās vietās, tad, tas kas paliek bez vietas aplī, uzdod nākamo jautājumu. Šajā spēlē noteitki vari sagaidīt jautrus jautājumus, kas uzmundrinās ciemiņus turpināt kolosālos Tēva dienas svētkus.

- Vāveres. Vajadzīgi minimums 5 vai 6 pāri. Iekšējais aplis - tēvi, ārējais - bērni. Tēvi ir koki, bērni - vāveres. Vāveres dejo pa apli pulksteņa rādītāja virzienā, bet koki - otrādi, kad mūzika beidzas, vāveres lec virsū kokiem, bet viena vāvere ir lieka. Tas koks, kuram virsū ir divas vāveres izstājas no spēles ar to vāveri, kura uzleca pēdēja. Spēle beidzas, kad ir palikusi viena vāvere un viens koks - tie ari ir uzvarētāji. Un, lai spēli padarītu aizraujošāku, var piedāvāt pēdējam pārim balvu, piemēram, maisu ar konfektēm.

- Uzmini Tēti! Šī rotaļa spēlējama līdzīgi kā mēmais šovs. Sākumā tiek izdalītas lapiņas gan tētiem, gan bērniem, uz kurām katram ir jāuzraksta sava tēta vai bērna raksturojums 1 vai 2 vārdos. Tad lapiņas samet vienā maisā. Drosmīgākais dodas priekšā un izvelk vienu lapiņu. Tad cenšas attēlot to, kas uz lapiņas rakstīts, kā arī jāatmin, par kuru no tētiem tas ir. Šī spēle var izvērsties ļoti jautra gan pieaugušo, gan bērnu vidū.

- Spriedzes saglabāšanas Tētu bērnu spēle. Tēti ar bērniem sasēžas aplītī. Viens no dalībniekiem stāsta kaut ko interesantu un kādā aizraujošā vietā apklust. Viņa kaimiņam pa kreisi tagad tūlīt jāturpina stāsts. Ilgāka apdomāšanās nav atļauta. Tā tas turpinās, jo ātrāk mainās stāstītāji, jo grūtāka kļūst spēle. Tas, kurš nespēj sekot līdzi, izstājas no spēles. Kurš beigās paliks par vienīgo stāstnieku - tētis vai bērns?

 

Pamācība Tētu dāvanu gatavošanai:

 - Īpašā Tēva draudzības rokassaite.

Tev nepieciešams: ādas vai jebkāda cita materiāla gabals, striķis, marķieris.

Ja tētis tev ir kā labākais draugs, tad droši vari dāvināt viņam draudzības rokassaiti.

 

- Tētis no kartupeļa!

Tev nepieciešams:  zobu bakstāmie irbulīši un 3 kartupeļi, 4 tomāti vai jebkas cits, ko vari atrast dārzā.

Par jautru nodarbi un fantastisku dāvanu  var kļūt rudens dabas veltes, no kurām mazais vai arī jau lielais bērns var izgatavot savu tēti. Kas būs kā lieliska ēdamā dāvana! Izmantojot zobu bakstāmos irbulīšus visas tev nepieciešamos dabas materiālus savieno un tētis būs gatavs!

Reklāma
Reklāma

 

- Eleganti ūsainu apsveikuma kartīti tētim? Arī pašu veidota apsveikuma kartīte būs kā pateicība un smaids tētim.

Tev nepieciešams:

  1. Papīrs: melns zīmēšanas papīrs, gaišas krāsas papīrs un balts akvareļu papīrs burtiem;
  2. Darba instrumenti: lineāls, šķēres vai nazis papīram, līmes zīmulis un 3D pašlīmējošie kvadrātiņi (var arī nebūt), zīmogu tintes spilventiņš (old paper un melns, līdzīgs efekts panākams ar melno tēju vai kafiju un melnu zīmulīti) un uzpirkstenis vai švammītes gabaliņš;
  3. Sagataves: uz akvareļu papīra uzrakstam vai izdrukājam vārdu tētim (rakstot starp burtiem atstājam nelielas atstarpes) un tekstu kartītes lejas daļai. Izprintējam vai uzzīmējam paši ūsas trafaretam (zīmēšana notiek uz papīra, kurš pārlocīts uz pusēm un zīmējam tikai vienu ūsas pusi).

Tētis ļoti priecāsies, ja viņam tiks pasniegts bērna gatavots apsveikums, kura aizmugurē mamma var palīdzēt uzrakstīt bērniņa gudrotu vēlējumu (tie allaž sanāk ļoti sirsnīgi!). Mamma var palīdzēt uzzīmēt ūsas, lai bērns var izgriezt un pielīmēt pie kartiņas. Šis ir tikai viens veids kā izgreznot savu apsveikuma kartiņu! Esi radošs! Kartiņas pamācību sagatavoja Ideju dizains.

 

 

 

- Piezīmju grāmata Tētim!

Tev nepieciešams: kartons, baltas A4 lapas, divas aukliņas, caurumspiedis, 1 kociņš, līme un mammas žurnāls vai avīze!

Lai tētim būtu, kur pierakstīt visas svarīgās tikšanās ar tevi, uzdāvini paštaisītu piezīmju grāmatiņu. Neaizmirsi uz grāmatas uzrakstīt grāmatas nosaukumu, piemēram, Tēva grāmata. Vari pirmajā gramatas lapusē izveido ierakstu "Tēva raksturojums". Tētim tas ļoti patiks!

 

 

- Glezna Tētim!

Tev nepieciešams: guaškrāsas (vismaz divas krāsas), saspraužamās adatas, skočs, A4 papīra lapas, ūdens trauks, ota.

 

 

Ja tev ir kāda skaista ideja tēva dienas dāvanai, dalies arī ar mums!

 

Kontaktinformācija plašākai informācijai par Tēva dienas svētkiem Rīgā 

e-pasts fonds@mammamuntetiem.lv

tālr. 26466250