Sinepju–ķiploku gurķi ziemai. Īpaša recepte no māsas pavārgrāmatas

Nedēļas nogalē no savas māsas Agitas, kas ar gatavošanu uz “tu”, nočiepu fantastiski gardu gurķīšu recepti – sinepju un ķiploku marinādē. Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!

Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!

FOTO: Shutterstock.com

Šādi gurķus var pagatavot arī tūlītējai apēšanai!

Sastāvdaļas:

  • Gurķi 4kg
  • Eļļa 1 glāze
  • Etiķis 1 glāze
  • Sāls 100g
  • Cukurs 1 glāze
  • Sinepju pulveris 1 ēd.k.
  • Sasmalcināti ķiploki 3 ēd.k.

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Gurķus sagriež gareniski 4 šķēlēs.
  2. Pagatavo marinādi no norādītajām sastāvdaļām – eļļas, etiķa, sāls, cukura, sinepju pulvera un ķiploka.
  3. Marinādi pārlej gurķus un visu pamatīgi samaisa. Neraizējies – sākumā šķitīs, ka marinādes šķidruma faktiski nav! Bet būsi pārsteigts ieraugot, cik šķidruma gurķos būs nākamajā rītā. :)
  4. Tātad gurķus ieliek uz nakti ledusskapī.
  5. Nākamajā dienā gurķus sapilda burkās, karsē 80 grādu temperatūrā 30 minūtes, un karstās burkas aizvāko.

Saistītie raksti