Pašgatavots mohito saldējums. Mmm, izmēģini!

Kāda ir īstas vasaras garša? Saule, jūra un saldējums? Varbūt saule, jūra, mīlestība, saldējums un mohito? Atbilde katram cita, tas fakts. Tiem, kam vasaras garšas kokteilī ir arī mohito, piedāvājam recepti mohito saldējumam!

Mohito saldējuma īpašās sastāvdaļas - laims un piparmētras! Foto: Aigars Hibneris, speciāli mammamuntetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mohito saldējuma īpašās sastāvdaļas - laims un piparmētras! Foto: Aigars Hibneris, speciāli mammamuntetiem.lv

Ģimenes portālam mammamuntetiem.lv šefpavārs Ivo Lamberts stāsta, kā mājas apstākļos pagatavot mohito saldējumu - bezalkoholisku.

Sastāvdaļas saldējuma pamatreceptei:

6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)

1 litrs saldā krējuma

10 ēdamkarotes cukura 

130 g iebiezinātā piena ar cukuru

 

Sastāvdaļas mohito saldējumam:

* Sastāvdaļas norādītas ceturtdaļai no saldējuma pamatreceptes porcijas

2 laimi

Sauja piparmētru lapu

 

Reklāma
Reklāma

Vērts izmēģināt! Mēs esam izmēģinājuši arī latvisku mohito saldējumu - laima vietā liekot baltās jāņogas. Garša fantastiski spirdzinoša!

Saldējuma gatavošana mājās, mohito.

Gatavošana:

1. Vispirms pagatavo saldējumu pēc pamatreceptes, kuru var dalīt porcijās un katrai no tām pievienot savu garšu, noskaņu.

2. Pamatreceptes gatavošanu pa soļiem skati šeit - Gatavojam saldējumu! Plombīra pamatrecepte

Saldējuma gatavošana, mohito.

3. Sablendē sauju piparmētru un 2 laimus. Tos pievieno ceturtdaļai no pagatavotā saldējuma pēc pamatreceptes, un masu rūpīgi samaisa. Mohito maisījumu pievieno vēl pirms saldējuma likšanas saldētavā!

4. Mohito saldējuma trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Svarīgi atcerēties saldējumu ik pēc stundas samaisīt.

 

Sastāvdaļas