Gatavojam mājās saldējumu! Plombīra pamatrecepte
Sastāvdaļas:
6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)
1 litrs saldā krējuma
10 ēdamkarotes cukura
130 g iebiezinātā piena ar cukuru
11 FOTO
Saldējuma gatavošana pa soļiem
+ 7
Skatīt visus
Gatavošana:
1. Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Dzeltenumam pievieno 6 ēdamkarotes cukura. Pamatīgi sakuļ, līdz dzeltenums kļūst gaišs (īsts gogelmogel!).
2. Saldo krējumu sakuļ ar 4 ēdamkarotēm cukura. Svarīgi – visiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā. Pavārs rekomendē visu kult ar rokām, nevis ar mikseri – ar rokām gatavots noteikti būs gardāk!
3. Putukrējumam pievieno sakultos olu dzeltenumus, rūpīgi sakuļ.
4. Masai pievieno 130 g iebiezinātā piena ar cukuru – iebiezinātais piens ir lielisks veids, kā nodrošināt, lai saldējums saldētavā nepārvēršas pārslās, bet īstā saldējumā!
5. Masu rūpīgi sakuļ. Ja vēlas plombīra saldējumu, traukam pārklāj pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Ik pēc stundas saldējumu rūpīgi samaisa. Ja vēlas, saldējumam pievieno dažādus gardumus – šokolādi, ogas.
IDEJA! Saldējuma pamatreceptei vari pievienot sev vēlamos augļus, riekstus u.c. sastāvdaļas, lai daudzveidotu saldējuma garšu. Izmēģini Mohito saldējumu!